Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Økende ulikhet under Erna Solberg

Samtidig gir regjeringen de som har mest store kutt i formuesskatten.

FORSKJELLSNORGE: Dagens regjering bidrar med sin politikk sterkt til at forskjellene i Norge øker, mener kronikkforfatteren. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
FORSKJELLSNORGE: Dagens regjering bidrar med sin politikk sterkt til at forskjellene i Norge øker, mener kronikkforfatteren. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ola Magnussen Rydje fra Tankesmien Agenda skriver i Dagbladet om at forskjellene øker i Norge. Dagens regjering bidrar med sin politikk sterkt til at dette skjer.

Siden valget 2013 har den blåblå regjeringen kuttet nær to milliarder kroner overfor de arbeidsledige. De tusenvis av nye menneskene som møter i ledighetskøen skal ikke bare slite med at de har mistet jobben. I tillegg mener dagens regjering at de bør bære en enda tyngre bør. Regjeringens politikk er også at flere skal bli midlertidig ansatte, med økende usikkerheten for jobb og inntekt.

Samtidig gir regjeringen de som har mest store kutt i formuesskatten. Tallrike rapporter har vist at dette i liten grad skaper flere jobber, men det er svært treffsikkert for å øke forskjellene.

Arbeiderpartiet har gått imot forslagene som øker forskjellene i Norge. I en tid der 135 000 mennesker står uten arbeid, mener Ap vi må gjøre mer for å skape flere arbeidsplasser og bidra til det seriøse arbeidslivet. Vi må møte de som er arbeidsledige med bedre støtte. Vi må ha sterkere grep for bedre fordeling, med et rettferdig skattesystem.

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie fra Høyre har kommentert utviklingen med at «Vi må belage oss på at forskjellene vil fortsette å øke de neste åra». Det er en ærlig uttalelse all den tid dagens regjering fører en politikk som aktivt bidrar til dette. I motsetning til regjeringen vil Arbeiderpartiet ha sterkere tiltak mot økende ledighet og for mindre forskjeller. Det kommer til å være en hovedsak frem mot valget i 2017.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!