DEBATT

Sukkeravgiften:

Øker den politiske risikoen ved å investere i Norge

Stortingsflertallet sender et signal til alle bedrifter om at «alt kan skje» i budsjettforhandlingene.

ALT KAN SKJE: I lukkede rom, uten forvarsel og analyser og med begrenset innsikt i konsekvensene, treffes beslutninger som får stor betydning og som i ettertid er vanskelig å gjøre om – også når det er åpenbart at beslutningen var gal, skriver artikkelforfatterne. Foto: Christian Roth Christensen
ALT KAN SKJE: I lukkede rom, uten forvarsel og analyser og med begrenset innsikt i konsekvensene, treffes beslutninger som får stor betydning og som i ettertid er vanskelig å gjøre om – også når det er åpenbart at beslutningen var gal, skriver artikkelforfatterne. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Regjeringspartiene understreker ofte behovet for å omstille norsk økonomi for å skape vekst, nye arbeidsplasser og sikre flere ben å stå på.

Denne omstillingen vil ikke lykkes med mindre eiere, investorer og bedrifter har tro på Norge som investeringsland.

Når rammebetingelsene ikke oppleves som forutsigbare, svekkes viljen til å satse i Norge og arbeidsplassene blir mindre trygge.

Det er truffet mange gode politiske beslutninger de senere årene. Samtidig skjemmes bildet av brå avgiftsøkninger og liten forutsigbarhet som øker den politiske risikoen ved å satse i Norge.

De siste års budsjettprosesser preges av uventede, svakt begrunnede og dårlig utredete avgiftsøkninger som har rammet enkeltnæringer og -bedrifter uforholdsmessig hardt.

Det mest alvorlige er likevel at Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre sender et signal til alle bedrifter om at «alt kan skje» i budsjettforhandlingene. I lukkede rom, uten forvarsel og analyser og med begrenset innsikt i konsekvensene, treffes beslutninger som får stor betydning og som i ettertid er vanskelig å gjøre om – også når det er åpenbart at beslutningen var gal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer