«Maskorama»:

Øker igjen

«Hele Norge» følger «Maskorama» på lørdager.

UTE: Det var Enhjørningen som måtte ta av masken og forlate «Maskorama». Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Maskorama» setter ny seerekord i sitt fjerde program. 991 000 fulgte direktesendingen lineært direkte og 1 002 000 når man inkluderer seing i opptak, ifølge NRK.

Sendingen hadde en markedsandel på 71,1 prosent.

- Seertallene for direktesendingen øker for fjerde uke på rad. En så stor tilvekst av seere utover i en sesong før finalen er uvanlig. En markedsandel på over 70% i primetime på lørdag sier det meste, Maskorama skal sees mens det skjer, ser det ut som, sier medieanalytiker i NRK, Marcus Fredheim, i en pressemelding.

Maskene faller

Det er to programmer igjen av konseptet som har vist seg å bli en kjempesuksess for NRK denne høsten.

Totalt har programmet denne lørdagen et seertall på 1 064 000 gjennom helgen, når man inkluderer NRK TV.

De kostymekledte deltakerne fortsetter å bli avslørt, og i denne helgas program var det Enhjørningen som måtte kaste masken, og avsløre at det var artist Inger Lise Rypdal (70) som skjulte seg bak.

De tidligere ukene har det vist seg at tidligere håndballspiller Susann Goksør Bjerkrheim (50), Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum (41) og underholdningskvinnen Mia Gundersen hadde gjemt seg bak de ekstravagante maskene.

- Smitter over

- Å oppleve sånne seertall i 2020 er nesten så vi ikke tror det. Jeg vet at deltakerne har det gøy bak masken, og det kan virke som deres entusiasme smitter over på seerne, sier produsent i Fremantle, Kim Strømstad, i pressemeldingen.

Fremantle produserer programmet for NRK. Både Strømstad og NRKs prosjektredaktør NRK Jan Egil Ådland skryter av alle de involverte både foran og bak kamera.

- Først og fremst er jeg glad på vegne av publikum, for her har mange virkelig fått noe de koser seg med i helgen. NRKs oppdrag er å samle og engasjere alle som bor i Norge, og den jobben tar vi på alvor, sier Ådland.

Nasjonal gjettelek

Folket fortsetter å engasjere seg i hvem som skjuler seg bak de forseggjorte maskene.

Da Dagbladet tidligere denne uka tok en prat med noen av kjendisene som er hyppigst gjettet av folket, var det liten tvil om at de hadde fått med seg det store engasjementet.

- Herregud som folk er bastante. Ingen tror på meg uansett hva jeg sier. For det er ikke meg, fortalte Markus Bailey til Dagbladet, som mange hevder gjemmer seg bak «Elgens» kostyme.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer