Statsbudsjettet:

Øker «lokkepengene» til Hollywood

Vil utvide potten til insentivordningen for utenlandsk film og tv med 20 prosent.

LOKKET TIL NORGE: Insentivordningen skal ha vært avgjørende for at «Snømannen» ble innspilt i Norge. Michael Fassbender spiller etterforsker Harry Hole, her i døra til tradisjonsrike Schrøder restaurant i Oslo. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
LOKKET TIL NORGE: Insentivordningen skal ha vært avgjørende for at «Snømannen» ble innspilt i Norge. Michael Fassbender spiller etterforsker Harry Hole, her i døra til tradisjonsrike Schrøder restaurant i Oslo. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den første norske potten for å lokke utenlandske film- og tv-prosjekter til landet ble delt ut tidligere i år, og gikk i all hovedsak til Hollywood-versjonen av Jo Nesbøs «Snømannen».

Nå varsler regjeringa at ordninga økes med 11 millioner til neste år, fra 45 til totalt 56 millioner. Det skriver Dagsavisen.

Dagen før statsbudsjettet legges fram synes det altså klart at lokkepengene for utenlandske prosjekter økes med 20 prosent.

Norsk Filminstitutt ber også om midler til å øke den ordinære produksjonsstøtten med 36 millioner, skriver avisa.

Insentivpengene deles ut i etterkant av provduksjoner, til prosjekter som kan dokumentere summene de har lagt igjen i Norge. «Snømannen» fikk i år størstedelen av potten med 40,5 millioner kroner, mens Matt Damon-filmen «Downsizing» fikk 4,5 millioner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer