Anmeldelse: Sissel Kyrkjebø - «Winter Morning»

O'kjedelige jul

Sissel Kyrkjebø surfer på gammel (jule)storhet.

«TRIST» JUL: Sissel Kyrkjebø blir presentert som «hele landets juledronning», men vår anmelder er ikke imponert over hennes nye julealbum. Foto: Kristin Saastad
«TRIST» JUL: Sissel Kyrkjebø blir presentert som «hele landets juledronning», men vår anmelder er ikke imponert over hennes nye julealbum. Foto: Kristin Saastad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JULEALBUM: Det er ikke lett å skjønne hvor og hva Sissel Kyrkjebø (53) vil med karrieren sin. Hun er kjent som «juledronninga», særlig etter at hennes «Glade jul» fra 1987, med et salg på over en million eksemplarer, ble Norges mest solgte album noensinne. I dagens virkelighet er den rekorden uslåelig. Sissel er blitt en slags «nasjonalhelligdom»!

Like mange har sett hennes årlige juleshow, og i går var hun i gang igjen i Bærum. Fire norske byer står for tur, men Sverige og Danmark får også besøk. Sissel er internasjonal, men det er stort sett nå før jul. Resten av året ser og hører vi svært lite til henne.

Men platene kommer tett. Siden 2019 har hun gitt ut fem album og en ep under tittelen «Reflections» med romertall etter seg, hvorav to er helt eller delvis juleplater. De øvrige sangene er blant annet gamle «popsvisker». Hvor mange av dem har du hørt?

Fantasiløst

«Strålande jul» med Odd Nordstoga (2009) ble en ny salgs- og konsertsuksess, og nå gir hun altså ut et nytt julealbum. Der har hun vel funnet fram til noen ukjente juleperler?

Nei da, tre av de sju låtene på albumet sang hun også på 35 år gamle «Glade jul», «Det hev ei rose sprunget», «Deilig er jorden» og «Glade jul» - den siste riktignok nå på engelsk. Det er ganske lett å forstå at «Glade jul», sunget av en 18 år gammel Sissel, ble en suksess, men det virker fantasiløst når de nye versjonene på «oppfølgeren» ikke løftes en tøddel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer