Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Okkupert» ga ny dramarekord for TV 2

663 000 seere fulgte premieren av kanalens svindyre storsatsing.

POPULÆRT: Premieren av «Okkupert» ga gode seertall for TV 2. Her med skuespillerne Eldar Skar, Henrik Mestad og Ane Dahl Torp. Foto: TV 2
POPULÆRT: Premieren av «Okkupert» ga gode seertall for TV 2. Her med skuespillerne Eldar Skar, Henrik Mestad og Ane Dahl Torp. Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): TV 2s største dramasatsing noensinne, «Okkupert», hadde premiere i går kveld.

Spenningsserien, som er basert på en idé av Jo Nesbø, framstiller et tenkt scenario der Russland invaderer Norge for å kontrollere oljereservene.

«Okkupert» har kostet 90 millioner å lage, og foreløpig får TV 2 igjen for pengene. Første episode samlet hele 663 000 seere, som er ny dramarekord for kanalen.

Forrige gang TV 2 satte dramarekord var med tv-serien «Frikjent», som til sammenlikning ble sett av 660 000 seere.

- Som en drøm - Å våkne opp til slike tall gjør en dramasjef usikker på om han faktisk har våknet eller ei. Dette oppleves som en drøm og jeg er så glad for at det norske folk holdt seg våken og avsluttet uken med et fantastisk spenningsdrama på TV 2 i går kveld, sier kanalens dramasjef Christopher Haug i en pressemelding.

«Okkupert» har fått en god dose forhåndsomtale, blant annet ved hjelp av den russiske ambassaden i Oslo, som var svært misfornøyd med hvordan Russland framstilles som aggressor i serien. Reaksjonen fra russerne fikk oppmerksomhet verden over.

Serien har fått blandet mottakelse fra anmelderne. Både Dagbladet og VG ga serien terningkast tre, mens Aftenposten ga en firer.

Russland-eksperter har på sin side stemplet «Okkupert» som både «destruktiv» og «urealistisk». Urealistisk var også stikkordet da Dagbladet tok en prat med utenriks-eksperter i går kveld, som mener plottet er uten troverdighet.

Historiker Bård Larsen mente imidlertid at handlingen er god, og at den «pirker borti vår egen krigshistorie».

Regissør Erik Skjoldbjærg har allerede søkt om utviklingsstøtte til en sesong to av «Okkupert».

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!