Okkupert og fiendtlig

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GAZA: I tilknytning til Palestina er de fleste internasjonale rettsregler brutt. At okkupanten Israel nå forsøker å fraskrive seg ansvaret for den okkuperte befolkningen gjennom å erklære den som fiendtlig, føyer seg inn i rekken. En befolkning på 1,5 millioner, over 80 % flyktninger under FNs ansvar, overlates til okkupantens forgodtbefinnende. I stedet for å skjerpe kravet om at Israel gjør slutt på okkupasjonen fra 1967, tier verden når Israel strammer grepet. Fordi Hamas har tatt kontrollen i Gaza, i tråd med valgresultatet i januar 2006, tillater verden seg å akseptere okkupantens overgrep. («Vi liker ikke Hamas».)

Israel trakk tropper og bosettinger ut av Gaza høsten 2005 og erklærte slutt på okkupasjonen. Men grenser, luftrommet og havet utenfor forble under israelsk kontroll. Den «indre» okkupanten ble borte. Den «ytre» ble. I tillegg er Gaza jevnlig angrepet med artilleri, bakkestyrker, fly og helikoptre og fra sjøen. Gaza er fortsatt okkupert.

Den israelske nasjonalforsamlingen har besluttet at Gaza er «fiendtlig territorium». Alle virkemidler kan tas i bruk for å bekjempe det man oppfatter som truende (men som reelt sett er en lovlig motstand mot okkupasjon). Forsyninger kan stoppes; mat, drivstoff, vann og elektrisitet. Gaza skal sultes ut. Israelske banker bryter med banker i Gaza. Økonomiske transaksjoner opphører og tilførselen av valuta tar slutt. Noe så enkelt som utbetaling av lønninger vil stoppe opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer