Øko-røvere

Tynn intrige og banal moro fra Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Asbjørn Krag var i sin tid navnet til Stein Rivertons detektiv, det er et småfrekt tyveri psevdonymet bak «KleenDeal» har begått. Men når det er sagt, så er dette (som det heter i undertittelen) en røverhistorie, og en ganske morsom en også.

Lettlest

To ting taler til denne bokas fordel: Den er ekstremt lettlest (Leseløve for 40+?), og proppfull av humor av den enkle og greie sorten. På den annen side er intrigen temmelig tynn og enda mindre troverdig, men det er vel også noen av kjennetegnene ved en ekte røverhistorie.

Hovedpersonen i «KleenDeal» er selveste Kokken Tor, oppkalt etter deLillos-låta, og rockreferansene og -anekdotene sitter svært tett i handlingen. Han er sjef for felleskjøkkenet i Bergen kommune og korrupt så det holder. Hans enda mer snuskete kumpan, frukt- og grønthandleren Kåre Iversen, selger så dårlige varer at duoen nå har tenkt å markedsføre dem som økologiske og dermed havne i forkant av utviklingen.

Men at Bergen kommune, ved Kokken Tor, vil satse økologisk, er ikke gode nyheter i Landbruksdepartementet, hvor minister Hilde Hoff vil sette en stopper for prosjektet, rett og slett fordi hun jobber med noe liknende. Inn i miksen havner også en misfornøyd Bergens Tidende-journalist, og en kar som har begynt som problemløser (fritt etter Harvey Keitel i «Pulp Fiction»), og dermed er leken i gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer