Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Økokrim bøtelegger TV 2-reporteren

Bach-intervjuet blir enda dyrere.

(Dagbladet.no): Tidligere denne uka fikk Anita Fleime jobb i Se og Hør, etter å ha sagt opp jobben i TV 2.

Kanalen hadde fjernet Fleime fra sin stilling som økonomireporter, etter at det i november i fjor ble kjent at hun hadde betalt Ole Kristian Bach 50 000 kroner i kontanter for å få et intervju.

Nå er Fleime ilagt bot av Økokrim, også det pålydende 50 000 kroner, ifølge TV 2.


Normalt med fengsel

- Vi ser svært alvorlig på å hjelpe personer på flukt fra politiet. Boten sender et viktig signal til journalister om at det er ulovlig å betale personer som er ettersøkt av politiet for intervjuer, sier konstituert 1. statsadvokat i Økokrim, Marianne Djupesland, til kanalen.

Fleime skal ha betalt for et intervju med Bach i Oman for to år siden.

Bach, som senere tok livet sitt under dramatiske omstendigheter i Sverige, brukte pengene til å opprettholde et liv på rømmen fra politi og kreditorer.

- Fleimes handling ville normalt utløst fengselsstraff, men i straffeutmålingen har vi lagt vekt på hennes uforbeholdne tilståelse og at saken ligger noen år tilbake i tid, sier Djupesland til TV 2.

FÅR BOT: Anita Fleime slipper unna med bot for å ha betalt Ole Kristian Bach da han var på rømmen. Her er hun avbildet med TV 2-profil Vår Staude. Foto: LARS EIVIND BONES
FÅR BOT: Anita Fleime slipper unna med bot for å ha betalt Ole Kristian Bach da han var på rømmen. Her er hun avbildet med TV 2-profil Vår Staude. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer

Dekker bota?

Sjefredaktør Harald Haave i Se og Hør svarer ikke et konkret ja eller nei på spørsmål om de er behjelpelige med å dekke de 50 000 kronene.

- Fleime har erkjent sin feil overfor kolleger, venner og ledelsen i TV 2. Saken har vært opp, avgjort og er historie. Hun gleder seg til å komme i gang med å jobbe for oss, som hun selv sier. Vi må respektere at alle kan gjøre en feil.

- Men er dere villige til å hjelpe henne med bota?

- Som sagt: For oss er den saken historie, sier Haave, uten å ville gå nærmere inn i spørsmålet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media