ULOVLIG: Den ulovlige strømmetjenesten Popcorn Time etterforskes av politiet. Nå har politiet gått til aksjon mot et norsk domene som er tilknyttet tjenesten. Foto: Skjerdump.
ULOVLIG: Den ulovlige strømmetjenesten Popcorn Time etterforskes av politiet. Nå har politiet gått til aksjon mot et norsk domene som er tilknyttet tjenesten. Foto: Skjerdump.Vis mer

Økokrim til aksjon mot norsk Popcorn Time-side

Har tatt beslag hos domenet til norsk nettside.

(Dagbladet:) Det melder politiet i en pressemelding i ettermiddag.

I pressemeldingen står det at politiet har tatt beslag hos domenet popcorn-time.no, fordi de mistenker at adressen benyttes til straffbar medvirkning til brudd på åndsverksloven. Siden har vært ute av drift etter beslaget.

Siden har blant annet lenket til andre domener der du kan laste ned den ulovlige strømmetjenesten Popcorn Time.

Vil stanse siden «Det norske domenet popcorn-time.no bidrar til tilgjengeliggjøringen ved å lenke til andre domener hvor nødvendig programvare kan lastes ned. I tillegg tilbyr det norske domenet popcorn-time.no informasjon, brukerveiledninger og nyhetsoppdateringer», står det i pressemeldingen fra politiet.

Politiadvokat Maria Bache Dahl sier til Dagbladet at beslaget er gjort for å stanse siden.

- I dette tilfellet har vi tatt beslag i bruksretten til domenet med sikte på en inndragning, sier Dahl.

Foreløpig er ingen siktet eller pågrepet i saken. Politiet vil nå etterforske hvem som står bak siden og hvorvidt siden har brutt åndsverksloven eller ikke.

Vært nede Det er ikke kjent om domenet har noen tilknytning til den ulovlige strømmetjenesten, men Dahl sier de har gått til aksjon fordi det norske domenet lenker til steder der Popcorn Time kan lastes ned.

Pirattjenesten Popcorn Time lar sine brukere strømme et bredt utvalg av filmer og tv-serier, uten å ta betalt. Tjenesten har vært nede flere ganger det siste året, men er fortsatt det nordmenn søkte mest etter på Google i fjor.

I fjor meldte NRK at 250 000 nordmenn brukte tjenesten. Antipiratbyrået Rettighetsalliansen regnet med at hele 500 000 nordmenn brukte tjenesten i august i fjor.

Det er ikke kjent hvem som driver Popcorn Time.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram