Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Innvandring:

Økonomisk bistand i nærområder er ikke «vel og bra». Det er livsviktig

Det er på høy tid å anerkjenne dette perspektivet i innvandringsdebatten, ikke kimse av det.

ROM FOR REFORM: Innenfor våre forpliktelser, er det rom for reform av asylpolitikken. Og tallet på ankomster påvirkes i stor grad av denne. Det ser man både på norske asyltall siste 30 år, og på spennet mellom vestlige lands politikk, skriver Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsperson. Foto: Nina Hansen
ROM FOR REFORM: Innenfor våre forpliktelser, er det rom for reform av asylpolitikken. Og tallet på ankomster påvirkes i stor grad av denne. Det ser man både på norske asyltall siste 30 år, og på spennet mellom vestlige lands politikk, skriver Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsperson. Foto: Nina Hansen Vis mer
Meninger

«Økonomisk bistand i nærområder er vel og bra», skriver Dagbladet på lederplass onsdag.

Nei, Dagbladet, det er ikke «vel og bra». Det er livsviktig.

For millioner av mennesker som er på flukt og lever i flyktningleirer i dag. Derfor er det på høy tid å anerkjenne dette perspektivet i innvandringsdebatten, ikke kimse av det.

Da det ble gjort nødvendige innstramninger i 2009, pekte Jens Stoltenberg på de store kostnadene knyttet til asylankomster. Og sammenlignet med hva man får ut av pengene i nabolandene.

Dagbladet tar feil i at dette er nytt i Arbeiderpartiet.

Direkte absurd blir det når avisen omtaler «hjelpe dem der de er» som Frp-politikk, på grunn av retorikken siden 2015. Frp har jo aldri brydd seg. Vi skal ikke hjelpe dem der, og i hvert fall ikke her, har vært holdningen i alle år.

De var lenge mot all statlig bistand, foreslo milliardkutt i budsjettalternativene før 2013, og legger seg hvert år under énprosentsmålet i regjeringens budsjettforslag.

99 av 100 kroner brukt på oss selv, er tydeligvis for lite.

Innenfor våre forpliktelser, er det rom for reform av asylpolitikken. Og tallet på ankomster påvirkes i stor grad av denne. Det ser man både på norske asyltall siste 30 år, og på spennet mellom vestlige lands politikk.

Og Dagbladet burde ha fått med seg at det nå jobbes tungt i Arbeiderpartiet med «rettslige og politiske problemer» knyttet til innvandring.

Det er det vi driver med i utvalget jeg leder.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media