Økt internasjonal musikksatsing

Regjeringen oppretter stiftelsen Music Norway for å samordne og styrke musikk- og kultureksporten.

KULTURMINISTEREN OG STYRELEDEREN: Leif Holst Jensen, generalsekretær i Produsentforeningen og blant annet styreleder i Rikskonsertene, blir styreleder for Norway Music. Her sammen med kulturminister  Anniken Huitfeldt.
Foto: Berit Roald / Scanpix
KULTURMINISTEREN OG STYRELEDEREN: Leif Holst Jensen, generalsekretær i Produsentforeningen og blant annet styreleder i Rikskonsertene, blir styreleder for Norway Music. Her sammen med kulturminister Anniken Huitfeldt. Foto: Berit Roald / ScanpixVis mer

Organisasjonene Music Export Norway AS (MEN) og Norsk musikkinformasjon (MIC) legges ned.

Den nye stiftelsen skal bygge på MENs og MICs kompetanse.

- Music Norway vil bygge på den sterke kompetansen og ressursene vi allerede har i Music Export Norway AS og Norsk musikkinformasjon, sier kulturminister Anniken Huitfeldt.

Spidspiss mot utlandet - Music Norway skal styrke posisjonen til norsk musikk og norsk musikkbransje i utlandet, samt legge til rette for økt salg og eksport, sier kulturministeren.

Stiftelsen Music Norway skal være en sentral samarbeidspartner og et rådgivende organ for å oppnå regjeringens kulturpolitiske mål innen profilering og eksport av norsk musikk.

Etableringen er også en del av regjeringens satsing på kultur og næring og inngår i handlingsplanen 2012.

Beslutningen om å etablere Music Norway kommer etter en lang og grundig prosess der en har søkt å finne helhetlige og felles løsninger på viktige områder som i dag ligger i MEN og MIC.

Ingen mister jobben Styreleder i Music Norway blir Leif Holst Jensen som har lang erfaring fra media, musikk og filmbransjen.

Leif Holst Jensen er i dag generalsekretær i Produsentforeningen og blant annet styreleder i Rikskonsertene.

Music Norway vil få et lite styre bestående av personer med kunnskap om og erfaring fra musikkbransjen.

De ansatte i MIC og MEN vil få tilbud om videre jobb etter omorganiseringen. Music Norway vil ha kontorlokaler i Halvbroren knyttet til Nasjonalbiblioteket.

SATSER SAMMEN: Anniken Huitfeldt og Leif Holst Jensen.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SATSER SAMMEN: Anniken Huitfeldt og Leif Holst Jensen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer