Økt internasjonal musikksatsing

Regjeringen oppretter stiftelsen Music Norway for å samordne og styrke musikk- og kultureksporten.

KULTURMINISTEREN OG STYRELEDEREN: Leif Holst Jensen, generalsekretær i Produsentforeningen og blant annet styreleder i Rikskonsertene, blir styreleder for Norway Music. Her sammen med kulturminister  Anniken Huitfeldt.
Foto: Berit Roald / Scanpix
KULTURMINISTEREN OG STYRELEDEREN: Leif Holst Jensen, generalsekretær i Produsentforeningen og blant annet styreleder i Rikskonsertene, blir styreleder for Norway Music. Her sammen med kulturminister Anniken Huitfeldt. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Organisasjonene Music Export Norway AS (MEN) og Norsk musikkinformasjon (MIC) legges ned.

Den nye stiftelsen skal bygge på MENs og MICs kompetanse.

- Music Norway vil bygge på den sterke kompetansen og ressursene vi allerede har i Music Export Norway AS og Norsk musikkinformasjon, sier kulturminister Anniken Huitfeldt.

Spidspiss mot utlandet - Music Norway skal styrke posisjonen til norsk musikk og norsk musikkbransje i utlandet, samt legge til rette for økt salg og eksport, sier kulturministeren.

Stiftelsen Music Norway skal være en sentral samarbeidspartner og et rådgivende organ for å oppnå regjeringens kulturpolitiske mål innen profilering og eksport av norsk musikk.

Etableringen er også en del av regjeringens satsing på kultur og næring og inngår i handlingsplanen 2012.

Beslutningen om å etablere Music Norway kommer etter en lang og grundig prosess der en har søkt å finne helhetlige og felles løsninger på viktige områder som i dag ligger i MEN og MIC.

Ingen mister jobben Styreleder i Music Norway blir Leif Holst Jensen som har lang erfaring fra media, musikk og filmbransjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer