Økt satsing på litteratur i Dagbladet

Får 200 000 kroner fra Fritt Ord.

FÅR STØTTE: Dagbladet er blant mange redaksjoner som får støtte av Fritt Ord, og vil satse mer på å anmelde sakprosa. Illustasjonsfoto: Torbjørn Berg
FÅR STØTTE: Dagbladet er blant mange redaksjoner som får støtte av Fritt Ord, og vil satse mer på å anmelde sakprosa. Illustasjonsfoto: Torbjørn Berg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fritt Ords nye initiativ er å gi økonomisk støtte til redaksjonelle prosjekter i norske medier.

Mer sakprosa Dagbladet, som fra før har en tung og bred litteraturdekning, ønsker å satse ytterligere på dette feltet.

I dag ble det kjent at Dagbladet mottar 200 000 kroner fra Fritt Ord for å satse på faglitteratur og sakprosa.

Dagbladets kulturredaktør Geir Ramnefjell er glad for at Fritt Ord fant det riktig å støtte avisas søknad om midler til økt satsing på å anmelde sakprosa.

Sentral og naturlig - Det er veldig spennende å få tilslag på en slik søknad. Nå får vi anmeldt langt flere sakprosautgivelser, og gjort det til et markant satsningsområde i avisa, sier Ramnefjell.

- Det utgis svært mye interessant sakprosa, mener Ramnefjell og fortsetter:

- Debattskapende og nyhetsaktuelle utgivelser som har en helt sentral og naturlig plass i vår kulturdekning. Nå får vi benyttet vår svært kompetente stall med sakprosaanmeldere enda mer, og det gleder meg stort.

Overrasket over interessen Mandag morgen offentliggjør Fritt Ord de nye tildelingene til redaksjoner, frilansere og helt nye mediemiljøer. Direktør Knut Olav Åmås i Fritt Ord er overrasket over responsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer