FÅR STØTTE: Dagbladet er blant mange redaksjoner som får støtte av Fritt Ord, og vil satse mer på å anmelde sakprosa. Illustasjonsfoto: Torbjørn Berg
FÅR STØTTE: Dagbladet er blant mange redaksjoner som får støtte av Fritt Ord, og vil satse mer på å anmelde sakprosa. Illustasjonsfoto: Torbjørn BergVis mer

Økt satsing på litteratur i Dagbladet

Får 200 000 kroner fra Fritt Ord.

Fritt Ords nye initiativ er å gi økonomisk støtte til redaksjonelle prosjekter i norske medier.

Mer sakprosa Dagbladet, som fra før har en tung og bred litteraturdekning, ønsker å satse ytterligere på dette feltet.

I dag ble det kjent at Dagbladet mottar 200 000 kroner fra Fritt Ord for å satse på faglitteratur og sakprosa.

Dagbladets kulturredaktør Geir Ramnefjell er glad for at Fritt Ord fant det riktig å støtte avisas søknad om midler til økt satsing på å anmelde sakprosa.

Sentral og naturlig - Det er veldig spennende å få tilslag på en slik søknad. Nå får vi anmeldt langt flere sakprosautgivelser, og gjort det til et markant satsningsområde i avisa, sier Ramnefjell.

- Det utgis svært mye interessant sakprosa, mener Ramnefjell og fortsetter:

- Debattskapende og nyhetsaktuelle utgivelser som har en helt sentral og naturlig plass i vår kulturdekning. Nå får vi benyttet vår svært kompetente stall med sakprosaanmeldere enda mer, og det gleder meg stort.

Overrasket over interessen Mandag morgen offentliggjør Fritt Ord de nye tildelingene til redaksjoner, frilansere og helt nye mediemiljøer. Direktør Knut Olav Åmås i Fritt Ord er overrasket over responsen.

- Omlag 70 søknader bare til første søknadsfrist, det er langt flere enn vi hadde ventet, sier Åmås.

Fritt Ord ønsker også å stimulere til nytenkning i teknologiske miljøer og bidra til å bedre forholdene for viktig undersøkende journalistikk og kritisk klimajournalistikk.

Fem millioner kroner - Vi har fått søknader til svært mange gode prosjekter. Fritt Ord deler ut enn fem millioner utdeles nå, sier Åmås.

FEM MILLIONER: Knut Olav Åmås og Fritt Ord deler ut vel fem millioner kroner. Foto: Nina Hansen
FEM MILLIONER: Knut Olav Åmås og Fritt Ord deler ut vel fem millioner kroner. Foto: Nina Hansen Vis mer

-  Vi gleder oss til de neste søknadsrundene og kommer med flere initiativer framover for å styrke kritisk norsk kvalitetsjournalistikk, sier Åmås.

Stiftelsen Fritt Ord har som formål å verne om og styrke ytringsfriheten og dens vilkår i Norge.

SAKPROSA: Kulturredaktør Geir Ramnefjell i Dagbladet får midler fra Fritt Ord og satser på enda bedre litteraturdekning i avisa. Foto: Uffe Frandsen
SAKPROSA: Kulturredaktør Geir Ramnefjell i Dagbladet får midler fra Fritt Ord og satser på enda bedre litteraturdekning i avisa. Foto: Uffe Frandsen Vis mer