Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Økt ulikhet betyr at hvem som er foreldrene dine blir avgjørende for hvilke muligheter du får

Jeg fikk den spennende oppgaven å lage vår politiske ønskeliste for 2016. Lista kunne blitt lang, men her er tre nøtter som jeg håper vi skal klare å løse.

DET FLERKULTURELLE: Den tredje nøtta for 2016 handler om hvordan vi skal lykkes som et mer flerkulturelt samfunn, skriver Marte Gerhardsen.
  FOTO: ALEKSANDER NORDAHL
DET FLERKULTURELLE: Den tredje nøtta for 2016 handler om hvordan vi skal lykkes som et mer flerkulturelt samfunn, skriver Marte Gerhardsen. FOTO: ALEKSANDER NORDAHL Vis mer

• LES OGSÅ: - Bor man i Oslo, har man kanskje bare så vidt lest i avisen at oljeprisen visstnok har falt (Minerva)

1. Ulikhet

Det finnes ingen politiske partier i Norge som ønsker økt ulikhet. Det er heller ikke mange i befolkningen som synes at det er et mål. På en undersøkelse gjennomført av YouGov for Agenda svarte 88 prosent at det var viktig å bekjempe økende ulikhet. På tross av dette ser vi at ulikheten øker mer i Norge enn i de fleste andre europeiske land. SSBs tall for 2014 viste at trenden fortsetter. De rikeste 10 prosent tar ut en stadig større andel av de totale inntektene, mens de 10 prosent fattigste får mindre. Økende arbeidsledighet og innvandring vil forsterke utviklingen. Politikken dagens regjering fører, med skattekutt til de som har mest fra før, gjør at ulikheten vokser enda raskere.Hvis ulikheten fortsetter å øke i samme tempo som de siste tiåra, vil vi i 2030 ha like stor ulikhet som Italia. Det er et helt annet samfunn enn det Norge vi kjenner. Økt ulikhet betyr at hvem som er foreldrene dine blir avgjørende for hvilke muligheter du får. Det undergraver den sosiale kapitalen og den tilliten som gjør Norge til et av verdens beste land å bo i, og det er uheldig for økonomien. Ifølge OECD har økt ulikhet redusert den økonomiske veksten i Norge med ni prosentpoeng siden 90-tallet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

1 MÅNED*

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr måned. 0,03 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (99kr/mnd) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr 3 måneder. 2,77 per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

6 MÅNEDER**

KUN 30 KR/MND- 60% rabatt

180 kr

(1 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER** 180 kr 6 måneder. 1 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (99kr/mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?