OL 2026?

«Enten får man søke OL og bruke «så mye som skal til» for å få arrangementet, eller så får man bare la være. Etter den siste søknadsprosessen blir Norge sett rart på og blir ikke tatt seriøst. Vi som verdens rikeste land burde bruke tilstrekkelig. Se på Russland som skal bruke 70 milliarder kroner på sitt OL i 2014...

Skaft

«Norge er IKKE verdens rikeste land. Norge er derimot et av verdens rikeste land pr. innbygger, men det hjelper lite når vi har en knøttliten befolkning. Land med knøttsmå befolkninger har ingenting med å arrangere et enormt kjempeprosjekt som OL.

Frank Enersen«Hvorfor skal vi kaste bort titalls milliarder av skattepenger på misforstått distriktspolitikk? Bare sludder, Norge bør aldri mer ha OL. Skal vi ha det må vi gjenbruke anlegg i Lillehammer og omegn.

Forøvrig blir dette neppe en problemstilling i fremtiden. SP vil komme under sperregrensen snart, og fremtidens vintre blir uten snø.

Realist«Lillehammer og Mjøsregionen fikk et kjempeløft etter 1994. Det ville ikke være riktig å kjøre samme investering to ganger på samme sted. OL er også næringsutvikling, regionutvikling osv. I 2026 bør det bli Nord-Norges tur. Nå har man en rapport som sier at prisen blir omtrent det samme uansett hvor man arrangerer, da er det viktigst at det går an teknisk i Tromsø.

Hans P.