OL i Kina

«Kinesere ser ikke på internasjonal TV, de leser ikke internasjonale aviser, de ser ikke på internasjonale web-sider, og nesten ingen av dem snakker med andre enn kinesere. Problemet er at OL ikke handler om oss. For Partiet handler alt om en ting: Sørge for at folket innenfor Kinas grenser får svært positivt inntrykk av Partiet. Partiet trenger OL for å vise kineserne hvor bra Partiet er for dem. Kineserne er nå i ferd med å utvikle egne produkter, egne merkevarer, og ikke minst godt utviklede interne kinesiske medier. For Partiet og for folket i Kina er det ikke så viktig hva vi utenfor landet tror, vet, og mener. Det gir lite eller ingen påvirkning for kineserne så lenge kineserne selv ikke er klar over hvilken informasjon de går glipp av. Nils

«De neste ukene glemmer vi Darfur og Tibet, for nå handler det om medaljer.

Jonas og Jens

«Først og fremst mener jeg at IOC ikke har noe politisk ansvar, da dette dreier seg om sport. Men på bakgrunn av alt som kommer frem om Kina i det siste er det da BRA at IOC la OL til Kina, så man får et fokus på alt dette. Hadde ikke Kina fått OL ville ingen av oss hørt om munkene i Tibet, kinesiske studenter som blir fengslet og Kinas støtte til Sudan.

Gunnar

«Kommunistene og sosialistene kan rope på menneskeverd. Jeg driter i det. Gi meg god TV-underholdning. Jeg bryr meg ikke om menneskerettigheter, Darfur og Tibet nå. Nå er det sport og idrett som gjelder.

Are