OL-jubel i NRK

NRK gjør nesten rent bord om kveldene - OL-sendingene gir kanalen ikke langt unna 50 prosents seeroppslutning.

-  Det er helt fantastisk, sier Dag Erik Pedersen, en av dem som jobber nesten døgnet rundt med de mange og lange sendingene fra Aten.

-  For alle som jobber med fjernsyn er jo en sånn oppslutning det samme som dominans. Men jeg er egentlig overrasket over hvilken kraft OL har på seerne, sier Pedersen.

Sammen med Pål Gordon Nilsen og Jan Petter Saltvedt er han ansiktet utad fra studio.

-  Jeg synes ikke vi gjør annet enn å stå opp og være på skjermen. Nå har vi fem hele dager igjen, og den store dagen blir fredag. Da har vi både padleren Eirik Verås Larsen og syklisten Gunn Rita Dahle i aksjon. Søndag er det maraton for menn og avslutningsseremoni, så det blir egentlig en rolig avslutning. OL er en sånn begivenhet hvor NRK virkelig viser laginnsats, det ligger så mye logistikk bak. Vi har arenaene, høydepunkter, nyheter, konkurranser, gjester i studio - vi har løsninger om det blir en stopp. Men det har det heldigvis ikke vært, sier Dag Erik Pedersen.

-  OL trekker seere, rett og slett. Men vi ser også at i prime time på NRK 1 er det ingen store forskjeller på idrettsgreinene. Sandvolleyball er ikke større enn turn, hvis noen trodde det, sier Nils Brenna, analytiker i NRK Forskningen.

Han har funnet ut at NRK 1 har ti prosent flere seere nå enn på samme tid i fjor.

-  Ser vi på ukene 33 og 34 i 2003, hadde NRK 1 37,1 prosent. De samme ukene i år er seerprosenten 47,9. Det samme så vi tidligere i sommer. Da TV 2 sendte fra fotball-EM skjøt de i været. Så det er ikke rart at idrettssendinger er dyre, sier Brenna.

FORNØYD: OL er en kraftig seermagnet for NRK. - Det er helt fantastisk, sier Dag Erik Pedersen, som leder OL-sendingene fra Marienlyst.