OL kan sette ny rekord for NRK

- Det er meget høye tall så tidlig i mesterskapet.

PUBLIKUMSFAVORITTER: Over en million nordmenn så håndballkampen i går kveld. Klikktallene på NRK sine nettsider nærmer seg ny mesterskapsrekord. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
PUBLIKUMSFAVORITTER: Over en million nordmenn så håndballkampen i går kveld. Klikktallene på NRK sine nettsider nærmer seg ny mesterskapsrekord. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Hittil har det blitt vist 3.5 millioner OL-klipp på NRK sine nettsider. Vi kan gå mot en mesterskapsrekord, sier Iacob Prebensen, analytiker i NRK.

Dagsrekorden er 1.5 millioner klikk, og ble satt under Ski-VM. Allerede søndag hadde NRK 1.2 millioner OL-relaterte klikk.

- Folk ser mest livesendinger på internett, tallene på hva som blir sett er ikke helt klare ennå, men jeg antar at det er de samme sendingene som blir sett på nett som på fjernsyn, sier Prebensen.

Håndballjentene trekker flest 1.003.000 nordmenn satt plantet foran skjermen under håndballkampen mellom Norge og Sverige i går. Åpningskampen mot Frankrike trakk 864.000 seere. Håndballjentene topper dermed seerstatistikken.

- Det er meget høye tall så tidlig i mesterskapet, sier Prebensen.

Den tredje mest sette øvelsen hittil er landeveisritt for menn, med 700.000 færre seere. Erfaringsmessig kommer seertallene til å øke - spesielt når det gjelder kvinnelandslaget i håndball.

- Dersom de kommer til finalen, vet vi at det vil trekke mange seere. Den mest sette TV-sendingen i 2011 var VM-finalen i håndball på TV2, sier sportssjef i NRK, Rune Haug.Sommerolympiaden har på langt nær den oppslutningen vinterlekene kan skilte med i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer