OL på YouTube, presidentvalg på MySpace

Gigantene slåss om rettigheter.

(Dagbladet.no): Kampen om TV-rettighetene til norsk fotball før sommeren viste - for de som eventuelt ikke hadde fått det med seg - at nettet blir stadig viktigere som distribusjonskanal for de store mediebegivenhetene og det mest populære TV-innholdet.

Både nye og gamle mediegiganter legger storre ressursser i kampen om nettrettighetene.Denne uka ble avtaler om to av årets viktigste mediebgivenheter kunngjort. I går kom nyheten om at YouTube åpner en egen kanal for høydepunkter fra OL, etter avtale med den internasjonale olympiske komite (IOC).

Den dårlige nyheten for norske nettbrukere er at kanalen bare vil være tilgjengelig i land der det ikke er solgt eksklusive tv-rettigheter til arrangementet, som Etiopia og Thailand. Brukere fra andre land vil blokkeres basert på IP-adresse.

I dag ble det klart at de offiselle nettsendingene fra debattene mellom presidentkandidatene John McCain og Barack Obama skal gå på nettsamfunnet MySpace.


News.com
rapporterer at MySpace har etablert et eget nettsted, Mydebates.org, der møtene mellom de to kandidatene skal vises, i tillegg til diverse interaktivitet og tilleggstjenester.

MySpace har allerede den uavhengige politikk-tjenesten Impact, en egen valgtjeneste kalt Decision 08, og flere andre tiltak i tilknytning til valget og valgkampen. For dem som mener at MySpace bare er et treffsted for barn og unge, opplyser MySpace-ledelsen at tre av fire amerikanske brukere av nettsamfunnet er stemmeberettigede.

Den første debatten mellom McCain og Obama er 26. september, fulgt av en debatt mellom visepresidentkandidatene 4. oktober.

EGEN SIDE: MySpace lanserer en egen tjeneste for videooverføring fra høstens debatter mellom de to amerikanske presidentkandidatene. Videodelingstjenesten YouTube har sikret seg OL-rettighetene.
EGEN SIDE: MySpace lanserer en egen tjeneste for videooverføring fra høstens debatter mellom de to amerikanske presidentkandidatene. Videodelingstjenesten YouTube har sikret seg OL-rettighetene. Vis mer
OL på YouTube, presidentvalg på MySpace