Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ola B. må gå

TRONDHEIM (Dagbladet): Strid om den planlagte oppsetningen av musikalen «Jesus Christ Superstar» er én av flere grunner til at Ola B. Johannessen er ferdig som sjef ved Trøndelag Teater. I kveld tar styret teatersjefens oppsigelse til etterretning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det Dagbladet kjenner til, er noen av styremedlemmene innstilt på å be teatersjefen forsvinne med det samme.

Likevel skal det være flertall for at han kan slutte neste høst - ett år før tida - slik han har varslet i oppsigelsen. Hva teatersjefen gjør, er usikkert. Han kan fortsette til høsten 2000 - eller trekke seg tidligere.

Ny audition

Misnøyen med Ola B. Johannessen er fortsatt stor, både i teatrets styre og blant de fast ansatte skuespillerne. Suksessen med musikalen «Rent» har dempet kritikken litt, men ikke nok.

Det kunstneriske personalet er langt fra begeistret for teatersjefens satsing på rockemusikalen «Jesus Christ Superstar». De fast ansatte skuespillerne fikk ingen roller i «Rent», og de måtte stille til ny audition, hvis de ville på scenen i Jesus-musikalen.

Dårlig stemning

Teatersjefen oppfatter mistillit fra skuespillerne - og styret og teatersjefen har heller ikke tillit til hverandre. Styreleder Marvin Wiseth har reagert kraftig på at teatersjefen åpent har signalisert misnøye med styret, og at han har hevdet at styret ikke gjør jobben sin.

Til styremedlemmene er det kommet rapporter om misnøye med teatersjefens lederstil og oppførsel overfor ansatte ved teateret.

Likevel er det ikke alle som mener at teatersjefen bør gå. I et brev til styret skriver inspisientene at de ser det som en fordel for teateret at Johannessen fortsetter.

SLUTT: Styret ved Trøndelag Teater tar Ola B. Johannesens oppsigelse til etterretning.