Ola Pottit i Washington

Svak på politikk, sterk på Erik Møller Solheim

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Kulturjournalist Erik Møller Solheim vervet seg til Barack Obamas presidentkampanje og skrev bok om opplevelsene etterpå. Et unorsk påfunn, som i seg selv fortjener respekt. Nå står og faller ideen på om journalisten tåler rampelyset som uvegerlig havner på ham selv. Det er Møller Solheims minste problem.

Snakkesalig

Noen vil savne politiske analyser og virkelig innsideinformasjon, men de har havnet på feil bokhylle. Møller Solheim forsnakker seg et sted tidlig i boka, når han skal forklare en pressekontakt hvorfor han, som objektiv journalist, vil være frivillig og dermed inhabil: «Men jeg er reportasjejournalist, jeg skriver om følelser.»

Her er mye pludring. Men Erik Møller Solheim er en sympatisk, intelligent og vittig pludrer. «Jeg vet ikke hva det er med urinalbriketter, men jeg har alltid tenkt at de er det nærmeste jeg kommer Prousts madeleinekake.» Møller Solheim bedriver gonzo-journalistikk, med et troskyldig, sosialdemokratisk ansikt. Ola Pottit goes to Washington, som han kaller det. Han er en skarp observatør av sine kaotiske omgivelser og de fargerike folka som forflytter seg i dem, og er ikke minst herlig ironisk på egne vegne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer