PÅ SETTET:  Den svenske skuespilleren Ola Rapace (i midten) har rollen som Jesper i den norske filmen «Jeg er din». Der spiller han mot Amrita Acharia (til venstre), og Iram Haq (til høyre) har regien. Foto: Foto:  MER FILM / Kaja Bruskeland
PÅ SETTET: Den svenske skuespilleren Ola Rapace (i midten) har rollen som Jesper i den norske filmen «Jeg er din». Der spiller han mot Amrita Acharia (til venstre), og Iram Haq (til høyre) har regien. Foto: Foto: MER FILM / Kaja BruskelandVis mer

Ola Rapace i norsk film

James Bond-skuespilleren i norsk kjærlighetsdrama.

(Dagbladet): 16. august neste år er det premiere på Iram Haqs spillefilm «Jeg er din». I går var det siste opptaksdag, og den norske regissøren har fått med seg selveste Ola Rapace i en av hovedrollene.

- «Jeg er din» handler om et ønske om å være elsket, et ønske som er så sterkt at det nærmest er selvutslettende. Filmen er et portrett av en kvinne og hennes frykt for å miste den hun elsker, for hvem er hun da, sier Haq i en pressemelding.

Fra Bond Den svenske skuespilleren Ola Rapace er for tida kinoaktuell i Jams Bond-filmen «Skyfall», i rollen som Patrice. Han er også godt kjent fra tv-serien «Wallander».

I Haqs film har 40-åringen rollen som Jesper. Han møter alenemora Mina, som bor i Oslo, og de forelsker seg tvert. Paret flytter til Sverige, men da Jesper ikke er klar for familielivet, må Mina gjøre alt for å redde kjærligheten.

- Iram ringte og fortalte om manus, og jeg falt for historien med en gang. Jeg elsker historien - om de ulike verdene Mina lever i, som møtes og som krasjer. Filmen har vært en stor utfordring som det har vært fantastisk interessant å være en del av. Iram er en spennende regissør og et menneske som ikke gir seg før hun får det hun vil, og jeg beundrer henne for hennes standhaftighet og kreativitet, sier Rapace i en pressemelding.

Skilt Rapace var tidligere gift med den svenske skuespilleren Noomi Rapace, og sammen har de sønnen Lev.

I filmen «Jeg er din» spiller Rapace mot Amrita Acharia. Hun er vokst opp blant annet i Katmandu og Ukraina, og har hatt rollen som slavejenta Irri i den vellykkede tv-serien «Game of Thrones».

- Dette er selvfølgelig kjempestort. Jeg har en birolle, men er med i åtte av de ti episodene i den første sesongen. Jeg spiller «Irri», som er hushjelpen til en av hovedpersonene, sa Acharya til Dagbladet om «Game of Thrones»-rollen tidligere.

Hun har altså rollen som Mina i den kommende filmen. Hennes sønn Felix spilles av  Prince Singh.

Andre skuespillere på rollelista, er blant andre Lena Kristin Ellingsen kjent fra tv-suksessen «Himmelblå», og Tobias Santelmann, kjent fra storfilmen «Kon-Tiki».