Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ola vil spille for Bondevik

TRONDHEIM (Dagbladet): Ola B. Johannessen har valgt et av sine favorittskuespill til sin første regioppgave ved nye Trøndelag Teater. Med «Glassmenasjeriet» ønsker han å bidra til Kjell Magne Bondeviks store verdidebatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Verdikommisjonen bør ta seg en tur i teatret. Det er noe av det mest verdifulle den kan gjøre, sier Ola B. Johannessen.

Han peker på at teater alltid har spilt en sentral rolle i samfunnets verdidebatt, ved å vise konflikter og sette verdier opp mot hverandre på scenen.

- Slik sett er det helt naturlig at vi deltar i denne debatten, sier Ola B.
Han mener Tennessee Williams' «Glassmenasjeriet» er et godt bidrag fordi stykket setter spørsmålstegn ved vedtatte verdier.

Mest spilt

Det er første gang Ola B. Johannessen instruerer stykket selv, men han satte det også opp på Rogaland Teater i sin periode som teatersjef der.
- Jeg pleier å ta med meg dette stykket fordi jeg synes det er så viktig. Så er det også et av mine favorittskuespill, sier Johannessen.

Det er det åpenbart flere som synes. «Glassmenasjeriet» topper statistikken over skuespill som spilles mest i verden.

Gjennombrudd

- I tillegg til at det er godt skrevet, tror jeg stykket har fått posisjonen fordi det handler om tema mange kjenner seg igjen i, teatersjefen.

Ved siden av Arthur Miller, er Tennessee Williams den amerikanske dramatikeren som har hattstørst betydning for vestlig teater.

«Glassmenasjeriet» ble Williams' store gjennombrudd. Det skildrer en ung manns oppbrudd fra familien og hans søken etter sitt eget jeg,

I oppsetningen på Trøndelag Teater er hele scenen tenkt som et glassbur hvor handlingen utspiller seg. I rollene finner vi Mona Jacobsen som Amanda Wingfield, Kåre Conradi som sønnen Tom, Grethe Nordberg som datteren Laura og Even Lynne Amundsen som Jim.
Stykket har premiere på Studioscenen tirsdag 20. januar.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!