Olaug Nilssen melder seg ut av Forfatterforeningen i protest

- Jeg vil gjerne igjen understreke barnsligheten i reaksjonen min, men det var veldig deilig likevel.

HAR MELDT SEG UT: Forfatter Olaug Nilssen meldte seg ut av Forfatterforeningen i affekt da hun ikke fikk forfatterstipend til en ny skjønnlitterær bok. Foto: Tor Erik H. Mathiesen/Dagbladet
HAR MELDT SEG UT: Forfatter Olaug Nilssen meldte seg ut av Forfatterforeningen i affekt da hun ikke fikk forfatterstipend til en ny skjønnlitterær bok. Foto: Tor Erik H. Mathiesen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da hun ikke fikk forfatterstipend til en ny skjønnlitterær bok, meldte forfatter Olaug Nilssen (37) seg ut av Forfatterforeningen onsdag. Hun kunngjorde beslutninga på Facebook. 

- Jeg har meldt meg ut i affekt fordi jeg ikke fikk stipend til et bokprosjekt jeg har stor tro på, bekrefter Nilssen til Dagbladet.

- Ikke et smart trekk Nilssen er aller best kjent for romanen «Få meg på, for faen» fra 2005, og har blitt kåret til en av Norges ti viktigste unge forfattere. 

- Det hørtes jo litt ut som sutring fra din side?

- Ja, og det er sutring. Jeg skjønner veldig godt at noen må få avslag på søknadene sine, men jeg forbeholder meg retten til å reagere emosjonelt på noe jeg tror så sterkt på. Jeg har klart meg uten å søke i åtte år, nå vil jeg skrive roman, sier forfatteren, og legger til:

- Men dette er egentlig bare å rise sin egen bak, for det er ikke et spesielt smart trekk fra min side på noen som helst måte.

Nilssen søkte på et stipend verdt 210 000 kroner, og sier det er utbredt misnøye blant norske forfattere om mengden offentlig støtte tilgjengelig. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer