Olavsfestdagene: Norges dyreste festival

TRONDHEIM (Dagbladet): Over tre offentlige kulturmillioner skal brukes i Trondheim de neste to ukene: Olavsfestdagene, som åpner lørdag, er den norske festivalen som får mest støtte fra Kulturdepartementet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Olavsfestdagene er en kirke- og kulturfestival - en nasjonal feiring av olsoktradisjonen, til minne om Olav Haraldssons død på Stiklestad i 1030.

Det store offentlige tilskuddet - dobbelt så mye som Molde jazzfestival fikk i år - er brukt til å skaffe norske og internasjonale toppartister. Den største attraksjonen må sies å være vokalgruppa The Hilliard Ensemble, som opptrer i Nidarosdomen fredag 31. juli.

Trondheims egen Elise Båtnes er festivalmusiker og solist under åpningskonserten lørdag. Da urframføres et bestillingsverk av Kjell Mørk Karlsen, «How Long O Lord».

Samme kveld er det pilegrimsvandring i Stiklestad-området, der familie- og barneminister Valgerd Svarstad Haugland er en av «medvandrerne».

- Jeg er veldig spent, det er jo den første festivalen min, sier nyansatt direktør for Olavsfestdagene Per Kvistad Uddu til Dagbladet.

I tillegg til mange konserter omfatter festivalen foredrag, utstillinger, pilegrimsvandringer, gudstjenester, kurs og mesterklasser, arrangementer for barn og historisk marked, opplyser direktøren.

Global Fusion

Årets festivaltema er England, med særlig fokus på den visjonære maleren og dikteren William Blake. Mandag framføres «Uskylden og erfaringens sanger», med Lars Klevstrand, Geir Uthaug, Gro Ann Uthaug og Gunnar Jess. Kvistad Uddu har også store forventninger til konserten «Global Fusion», med Dr. L. Subramaniam og Madras Percussion Ensemble.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer