Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Old Friends

Ingen overlevde 1960-tallet uten å kunne en eller flere av låtene til denne duoen utenat, og en rekke av dem er i ettertid blitt evergreens verden over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som en slags blanding av Kingston Trio og Everly Brothers gjorde Simon & Garfunkel enorm suksess med sine vokalharmonier, kanskje særlig takket være Paul Simons formidable låtskrivertalent. På denne tre CD-ers CD-boksen fins det meste som er verdt å bevare fra duoens velmaktsdager. Dessuten er det hele 15 låter som aldri har vært utgitt før.

Disse «nye» låtene er uanstrengt lagt inn i den kronologiske gjennomgangen, og er interessante, men knapt overraskende. Flere av liveopptakene bærer vitnesbyrd om sceneutstrålingen til S&G, og et par julesanger passer utmerket inn i sesongen som nærmer seg.

Denne boksen vil trolig bli stående som den definitive samlingen med en av de største fornyerne innen det man kunne kalle komponert, amerikansk folkemusikk.

FREDRIK WANDRUP

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!