Old Spice

Det går en linje fra kjøkkenet til do på Bjelleklangs sjette studioplate, som lyder oppfordringen «Spis meg rå». Stilen er lagt om fra a cappella til vokalpop, men det er nok likevel en stund til våre hjemlige Spice Boys kan hamle opp med jentene i etasjen over på Grand.

Når sant skal sies er vel Old Spice mer passende, men gutta i Bjelleklang nyter uansett hvert sekund av seansen på balkongen utenfor Nobel-suiten. Nesten rart at den holdt forresten, for vi snakker om nesten et halvt tonn kjøtt fordelt på fem herrer i mer eller mindre godt hold.

Refrengkongen

Da «Kort ved øra» kom i -96 røyk håret, men gutta i Bjelleklang har ingen planer om å legge om til vegetarkost. Ikke sitter de på do mer enn nødvendig heller, selv om Grand Prix-låten «På do» er med. Om «Spis meg rå», sier låtskriver Finn Evensen:

- Den opererer i krysningsfeltet mellom gastronomi og erotikk.
Som i de andre sangene legger Evensen stor vekt på et fengende refreng som gjentas mange ganger. Allsangfaktoren er høy.

- Vi kaller'n bare refrengkongen, sier Frank Øren.

Trommer

Den største forandringen er at trommeslager Rune Arnesen har sluppet inn i studio. Dessuten spiller bjellene selv instrumenter som gitarer og trekkspill, mens Frode Alnæs gjestespiller på gitarer. Men så har han jaggu bjelle som ørepynt, også ...

- Det nye er at instrumentene tar større plass. Før brukte vi mye ressurser på å «synge» gitarer og trommer, nå kan vi bruke mer tid på de vokale linjene, sier Finn Evensen, før han understreker:

- Det låter fortsatt umiskjennelig Bjelleklang. Det er langt igjen til deLillos eller D.D.E.
På scenen skal Bjelleklang klare seg sjøl. 25 jobber står for tur fram til ferien, med start på Lørenskog kultur senter 5. juni.

<B>SPICY BOYS:</B> Bjelleklang vinker verdensvant fra balkongen utenfor Nobel-suiten på Grand - og håper at sangen siger inn til Spice Girls i etasjen over. Det er jo kanskje en ledig plass i gruppa!