Oldebarn-duell i Molde

Islands statsminister David Oddsson åpner en svært mangfoldig og internasjonal Bjørnsonfestival 5. august.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

To av USAs mest profilerte lyrikere tar turen til Molde: Robert Bly og Jackson MacLow. Abilo Estévez har reist hele veien til Molde fra Cuba. Forfatteren fikk sitt internasjonale gjennombrudd med sin eneste roman, «Ditt er riket», som kom på norsk i fjor.

Fra Spania kommer tre unge forfattere som alle har fått et stort gjennombrudd i hjemlandet: Soledad Puertolas, Clara Sanchez og Espido Freire. Multikunstneren Kurt Schwitters bodde lengre perioder på Hjertøya utenfor Molde, og i år blir det fokus på Schwitters' virke som lyriker.

Islandsk åpning

Islands statsminister David Oddsson gjengjelder eks-kollega Kjell Magne Bondeviks besøk i fjor, og innleder statsbesøket i Norge med å åpne den 9. Bjørnson-festivalen i Molde 6. august. Litteraturen fra øyriket er i skuddet som aldri før, og Island feirer også to tusenårsjubileer i år. Det er tusen år siden Leif Eiriksson dro til Amerika og siden den islandske kirke ble grunnlagt, noe som blant annet skal markeres med en gudstjeneste.

Oldebarn-duell

Mehmed Uzun, den kurdiske forfatteren som fikk sin siste roman beslaglagt av tyrkisk politi, skal samtale med Thorvald Steen om ytringsfrihet. Fra Russland kommer Vladimir Ilitsj Tolstoj, oldebarnet til Leo Tolstoj. Med Marit Bjørnson Barkbu, oldebarnet til selveste Bjørnson, diskuterer han de to klassiske forfatternes ideer og deres vilkår i dagens Europa og Russland. Vinneren av Nordisk Råds litteraturpris, danske Henrik Nordbrandt og den svenske lyrikeren Katarina Frostenson gjester også festivalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer