«Oldtimer»

Av Alfred Lucas.

Juryen mener: Veldig bra klassisk moroserie fra et gamlehjem. I hovedrollen finner vi en meget rutinert herremann, som vet å plage sin støttekontakt på gamlehjemmet. Genuint morsomme striper, gode figurer og et spennende potensiale. 

- Hvem er du, og hva kan du fortelle om stripen din?

- Jeg er 43 år og opprinnelig fra Tyskland. Men nein, zelv om jeg har zamme uttalelze zom Günter zå er jeg ikke i zlekt med ham.

I 2002 flyttet jeg på grunn av den store kjærligheten til Norge og har siden da bodd i Tromsø. Av utdanning er jeg politi, men jobber for øyeblikket som stabsoffiser i det norske Forsvaret på Setermoen. Jeg har tegnet hele livet mitt og har vært med tidligere i noen konkurranser. I 2007 var jeg for første gang med i semifinale i Dagbladets tegneseriekonkurranse og i 2008 vant jeg til og med konkurransen hos NTF med en korthistorie.

De siste årene har jeg alltid fått gode tilbakemeldinger på mine tegninger, men alltid fått påpekt at jeg må jobbe litt mer med manuset. Derfor brukte jeg den siste tiden mye tid på å utvikle ideer, teksten og timingen i manuset og det ser ut som det lønte seg.

ALFRED LUCAS Foto: Privat
ALFRED LUCAS Foto: Privat Vis mer

«Oldtimer» er en helt ny serie som jeg laget i forbindelse med konkurransen. Ideen bak serien er å vise morsomme situasjoner/relasjoner mellom den eldre og yngre generasjon, samt vise at eldre har de samme behovene som alle andre og at de  beholder sine særegne personligheter i fullt monn selv om de er gamle. Her er det fortsatt en god del arbeid igjen for å utvikle de enkelte karakterene og universet, men jeg tror jeg er på rett vei.

De to hovedpersonene er Walter og Dizzy.Walter er en 80 åring som ikke vil innse at han har blitt gammel. Han har ikke mye til overs for den nye generasjon og mener at alt var mye bedre når han var ung, og det har han ingen problem med å vise omverden. Walter er veldig tydelig i meningene sine og legger ikke bånd på egne uttalelser. Med hans litt narsissistiske oppførsel får han mange til å irritere seg over seg og her er det Dizzy som må tåle mye av utbruddene og oppførselen til Walter. Dizzy er hjelpepleier på omsorgssenteret og heldigvis rimelig avslappet og tilbakelent. Han er evigstudent og har til nå ikke klart å gjennomføre et eneste studium, noe som resulterer i at han fortsetter som hjelpepleier for å finansierer studiene hans.

- Hvem eller hva lar du deg inspirere av?

- Noe av inspirasjonen til denne serien har jeg fått fra mine egne minner om bestefaren min. Selv om Walter på mange områder er helt forskjellig så er det likevel noen likhetstrekk. Jeg begynner jo selv også å dra på årene og danner meg meninger om den nye generasjon og glemmer ofte hvordan jeg var når jeg var ung, noe som gir meg noen gode ideer til nye striper. Når det gjelder min interesse for tegning og min tegnestil så er mine forbilder de store franske/belgiske tegneserieforfattere.

- Hva er dine ambisjoner som serieskaper?

- Ambisjoner? Det må være å lage en av Norges beste tegneserier. Jeg har alltid likt å tegne og hvis jeg en eller annen gang i framtiden kan gjøre det på heltid hadde en drøm blitt til virkelighet.