Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ole Brumm og Heffalompen

Livet i Hundremeterskogen er dessverre ikke spennende nok.

FILM: En morgen våkner innbyggerne i Hundremeterskogen av en skrekkelig skremmende lyd. Ole Brumm blir så redd at han faller oppi en honningkrukke, Nasse Nøff gjemmer seg skjelvende under dyna og dommedagsfikserte Tussi konstaterer at enden er nær. Sprett hevder det må være den grusomme Heffalompen som har vært på ferde, og sammen utruster de en ekspedisjon for å fange uhyret. Kengubarnet, som ikke er gammel nok til å bli med de andre, sniker seg av gårde for å fange Heffalompen på egen hånd.

Det er Disney som eier rettighetene til A.A. Milnes «Ole Brumm»-figur, og de vet å benytte seg av dens kommersielle muligheter. Ved hjelp av enkle animasjonsgrep har de med jevnlig mellomrom skildret livet i Hundremeterskogen, der alle konfliktene blir løst på lettfattelig og politisk korrekt Disney-vis. Men selv for barn kan Disney bli for ufarlig.

Det er ikke nok at filmen handler om vennskap og fordomsfrihet, når det skildres på en slapp og uengasjerende måte. For at en barnefilm skal funke må slapsticken være sylspiss.

At Nasse Nøff skjelver i knærne er rett og slett ikke morsomt nok til å tværes ut over en time og ti minutter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media