Ole Ivars & Co. vil ta Sverige

Svenske danseband sliter med oppløsning og publikumssvikt. De norske kollegene mener naboene er blitt for feige og kjedelige, og står klare til å overta markedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Svenske aviser skrev i går at det er krise for svenske danseband. Publikum svikter de store dansegallaene, og bandene slutter. Band som Helene & Gänget, Kellys, Lotta Engbergs og Hjältarna har lagt opp, mens bandene Barbados og Sannex er på randen av oppbrudd. Også det svenske dansebandmesterskapet er i faresonen for å måtte avlyse.

Norsk blomstring

Platedirektør Audun Tylden i Tylden & Co. mener at kri-sen i Sverige henger sammen med at de svenske artistene ikke lenger dominerer det norske markedet.

- Vi opplever akkurat det motsatte av svenskene. Etter at de norske dansebandene la om stilen og begynte å synge på egen dialekt, åpnet det seg et nytt marked her hjemme. Det er ikke lenger svensk dominans i Norge. Samtidig har det skjedd forferdelig lite nytt i Sverige de siste åra. Et par studioer produserer all musikken, og onde tunger sier at de spiller dårlig playback på konsertene. Sånt merker publikum, sier Tylden.

Nå vil han slå svenske smørsangere på hjemmebane. Den første norske samleplata er i butikkhyllene i nabolandet, og til høsten lanserer Tylden flere norske dansebandartister på det svenske markedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer