Ole Ivars om russelåta: - Denne gangen passet det

De har tidligere takket nei, men i år passet det, forteller Ole Ivars-sjefen.

NORDSTRAND (Dagbladet): Russetida er sparket igang, og tradisjonen tro har mange anskaffet russebuss. Med dette følger også russelåtene.

Russeåtene har fått mye oppmerksomhet for sine grove tekster og russen for sine svært store budsjetter.

Russebussen «Smørebussen 2016» har valgt en litt annen musikalsk vei enn andre. De har nemlig fått Ole Ivars med på laget.

- Vi ville ha en særegen låt med en tekst som setter seg, og Ole Ivars-låter har alltid vært en slager på våre vorspiel, sier Henrik Syversen fra «Smørebussen».

Se videoinnslaget øverst i saken.

Syversen kontaktet Ole Ivars-veteran og låtskriver, William Kristoffersen, for å høre om de ville lage en engen låt til gjengen bak «Smørebussen»

Ikke første gang noen har spurt - Vi har tidligere fått forespørsel både fra Oslo- og Bærums-russ, men vi har alltid vært midt i plateproduksjon og har derfor takket nei. Samtidig har det alltid vært fristende, og denne gangen passet det, sier Kristoffersen til Dagbladet.

LES OGSÅ: Mange mener det var denne bussen som startet russebuss-hysteriet.

I fjor haglet det med kritikk rundt musikkprodusenten, Andreas «TIX» Haukeland, for russelåtene han herjet norske streaminglister med. Mange omtalte musikken som svært grov og kvinnefiendtlig, og særlig tekstene ble heftig debattert i norske medier.

 SMØREBUSSEN:  William Kristoffersen fra Ole Ivars har laget russelåta til Smørebussen 2016. (Fra venstre) Hans Henrik Heiberg og Henrik Syversen. I midten William Kristoffersen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SMØREBUSSEN: William Kristoffersen fra Ole Ivars har laget russelåta til Smørebussen 2016. (Fra venstre) Hans Henrik Heiberg og Henrik Syversen. I midten William Kristoffersen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Men slike tekster holder derimot Ole Ivars seg langt unna.

- Ikke buss, men lastebil - Jeg har hørt og lest at tekstene til TIX er veldig grove. Noe av det vi i Ole Ivars lager er nok også litt på kanten, men ikke på langt nær så voldsomt, sier Kristoffersen, og mimrer tilbake til sin egen russetid.

- Vi hadde ikke buss, men en lastebil, og vi stod på lasteplanet og kjørte fra hus til hus for å vekke lærerne våre.

Hvor mye gutta på «Smørebussen» har betalt for låta vil de ikke si, men Kristoffersen kan selv avsløre at de har tatt «det som trengtes» for å få dekket utgiftene.

- Det koster ganske mye med studio og logistikk, men vi har ikke tatt mer enn det vi har hørt andre tar for å lage russelåter, sier Kristoffersen.

Se videoinnslaget øverst i saken.