Ole Ivars rocka Storås

Dansebandet Ole Ivars har ikke spilt på mange rockefestivaler, men går rocket de Storåsfestivalen i Sør-Trøndelag.

Bandet ble presentert som verdenshistorien kanskje dristigste signering til en rockefestival.

Dagen etter at Cumshots og Motorpsycho hadde spilt entret William Kristoffersen og co. scenen – til ellevill jubel blant publikummerne.
 

– Mange har spurt oss om hva pokker vi gjør på en rockefestival. Dette beviser jo at vi hører hjemme her, sa vokalist Tore Halvorsen.

Bandet har spilt i 43 år, men har aldri vært på en rockefestival, Halvorsen mener det var på tide.

– Vi er jo så unge og spreke, vi holder oss bra, sa han.
 

Stor stemning

Torsdag var det Samvirkelaget, Motorpsycho og The Cumshots som fyrte liv i publikummerne. Ole Ivars ville ikke være noe dårligere.

De flørtet med publikumet og fikk umiddelbar respons. Folk i alle aldre hevet hendene i været og danset med på slagere som «Kongen av campingplassen», «Nei så tjukk du har blitt» og «Samefolkets land».

PÅ SCENEN: Ole Ivars var en av attraksjonene under gårsdagens Storås-festival. Foto: Snorre Schjønberg / SCANPIX
PÅ SCENEN: Ole Ivars var en av attraksjonene under gårsdagens Storås-festival. Foto: Snorre Schjønberg / SCANPIX Vis mer

Etter en stund fikk bandet skrudd lyden opp så høyt at vaktene måte levere ut ørepropper til de fremste av publikummerne.

Like etter entret Are fra Are og Odin scenen for å delta i et gjestenummer. De fremførte den nyskrevne sangen «Fitta di». Da gikk stemningen til himmels.

– Stor applaus til Ole Ivars, sa Are etter sangen.

Stor pågang
Storåsfestivalen har fått flere besøkende i år enn de hadde forestilt seg. Fredag ble de siste 700 festivalpassene lagt ut for salg.

Under konserten med Ole Ivars hadde rundt 4000 mennesker forlatt telt og campingvogner for å delta på «verdens beste dansebandrockkonsert» som en tilskuer kalte det. 

I dag er det Hans Rotmo og Vømlingan som er det store trekkplasteret før Amulet og Red Harvest avslutter årets festival sent i kveld.

(NTB)

JUBEL:</B> Folk jublet med da dansebandet Ole Ivars spilte på rockefestivalen Storås.