Anmeldelse, En får væra som en er, TV2

Ole Ivars som norsk «Mamma Mia!»

Ole Ivars-låtene har blitt komiserie. Moro når det funker, men underholdningen er lett som en bademadrass.

CAMPINGMUSIKAL: Ole Ivars-låtene har blitt til musikalsk komiserie om Smørsia Camping. Trailer: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kropp, sex, fyll, bæsj og spy. Det er vitsematerialet når Ole Ivars-låtene blir til komiserie. Heldigvis er det mer sjarmerende enn det høres ut som.

Ole Ivars-musikalen «En får væra som en er» ble en kritikerrost suksessforestilling, først på Torshovteatret i 2014, siden på hovedscenen på Nationaltheatret. Nå har musikalen blitt til et ti-episoders humordrama. Grunnmuren er fortsatt dansebandlåtene, som i en slags norsk variant av ABBA-suksessen «Mamma Mia!».

Gøy når det sitter

Klassikeren «Nei, så tjukk du har blitt» har blitt til en ballade, med mykt filter, strykekvartett og guttekor på stranda. Den er seriens klart beste sangnummer, framført av Henriette Steenstrup i rollen som seksuelt frustrert frue. Morsomt og sårt på en gang.

Christian Skolmen er «Kongen av campingplassen» i egen person, og blir harselert med i en smektende tangoversjon av låta. Mens tittellåta «En får væra som en er» og supersvisken «Jag trodde änglarna fanns» har blitt til store, gjennomkoreograferte fellesnumre.

Det er veldig gøy når det sitter, og jeg lurer på hvorfor serien ikke har prøvd å flyte enda mer på låtmaterialet. For den syltynne historien er ikke mye å henge en tv-serie på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer