Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ole Paus opptrer på «Norges vakreste utescene»

Wandrups utvalgte: Konsert-serie på Café Generalen.

MED TRIO: Ole Paus er i gang med sin sommerturne, sammen med musikerne Håkon Iversen (bass) og Børge Petersen Øverleir (gitar). De opptrer i kveld i den idylliske Ravnedalen i Kristiansand. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MED TRIO: Ole Paus er i gang med sin sommerturne, sammen med musikerne Håkon Iversen (bass) og Børge Petersen Øverleir (gitar). De opptrer i kveld i den idylliske Ravnedalen i Kristiansand. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KONSERT: Ole Paus har kalt Café Generalen i Kristiansand for «Norges vakreste utescene». Hele sommeren arrangeres intimkonserter på denne restauranten i inngangen til naturherligheten Ravnedalen.

I kveld står Paus? på scenen, sammen med musikerne Håkon Iversen og Børge Petersen Øverleir. Paus øser av sitt velkjente repertoar og forteller mellom låtene om «opplevelser fra drøyt seksti år på jorden og femti år på veien», som det heter i forhåndsomtalen.

Generalen som har gitt stedet navn, er Oscar Wergeland (1815-1895), lillebroren til Henrik og Camilla Collett. Etter en militær karriere bosatte han seg i sin fødeby Kristiansand i 1859 og ble generalmajor.

Han anla friluftsområdende Ravnedalen og den nærliggende Baneheia i 1880-åra. Han er støpt i bronse av Gustav Lærum og står ved det lille vannet som omkranser kafeen.

Den røde, lille kafeen er et meget populært utfartssted, med konserter, quiz, sommerbingo, kor, internasjonal «ravnedans» med naturen som kulisser og selvsagt mat, ikke minst den berømte hamburgeren kjøkkenet byr på.

Utover sommeren kommer Billy Goat, Vidar Busk & Kjetil Grande, Jonas Alaska, Violet Road, Rolling Stones-gruppa Marquee Band, Nordic Tenors, Blow (med Tom Waits-hyllest), Paal Helge Haugen m/musikere, Led Zeppelin-tribute, Erlend Ropstad, Maria Mena og til slutt Knut Reiersrud & Iver Kleive.

Ole Paus Trio drar for øvrig videre på sommerturné etter årets konsert, først til Lillesand førstkommende søndag, deretter til ytterligere ni spillesteder i hele Sør-Norge.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!