Ole Paus opptrer på «Norges vakreste utescene»

Wandrups utvalgte: Konsert-serie på Café Generalen.

MED TRIO: Ole Paus er i gang med sin sommerturne, sammen med musikerne Håkon Iversen (bass) og Børge Petersen Øverleir (gitar). De opptrer i kveld i den idylliske Ravnedalen i Kristiansand. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MED TRIO: Ole Paus er i gang med sin sommerturne, sammen med musikerne Håkon Iversen (bass) og Børge Petersen Øverleir (gitar). De opptrer i kveld i den idylliske Ravnedalen i Kristiansand. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Ole Paus har kalt Café Generalen i Kristiansand for «Norges vakreste utescene». Hele sommeren arrangeres intimkonserter på denne restauranten i inngangen til naturherligheten Ravnedalen.

I kveld står Paus? på scenen, sammen med musikerne Håkon Iversen og Børge Petersen Øverleir. Paus øser av sitt velkjente repertoar og forteller mellom låtene om «opplevelser fra drøyt seksti år på jorden og femti år på veien», som det heter i forhåndsomtalen.

Generalen som har gitt stedet navn, er Oscar Wergeland (1815-1895), lillebroren til Henrik og Camilla Collett. Etter en militær karriere bosatte han seg i sin fødeby Kristiansand i 1859 og ble generalmajor.

Han anla friluftsområdende Ravnedalen og den nærliggende Baneheia i 1880-åra. Han er støpt i bronse av Gustav Lærum og står ved det lille vannet som omkranser kafeen.

Den røde, lille kafeen er et meget populært utfartssted, med konserter, quiz, sommerbingo, kor, internasjonal «ravnedans» med naturen som kulisser og selvsagt mat, ikke minst den berømte hamburgeren kjøkkenet byr på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer