Ole Paus tar jula tilbake

Ole Paus gir ut juleplate med rusmisbrukere. Og debuterer med roman.

(Dagbladet.no): - Jeg spilte den inn på Bymisjonen tidligere i høst, med en del av brukerne der og noen musikere, sier Paus til Dagbladet.no. «Jul i Skippergata» er nå ute i butikkene.

- Konserten og plata er et forsøk på å hente jula tilbake og omplassere den til der den hører hjemme, sa Paus da han startet kveldskonserten i september.

Nylig debuterte også Ole Paus som romanforfatter med boka «Isengaard», som handler om en gammel mann som mister sin beste venn.

- Hva handler en historie om? Jeg aner ikke. Men min historie begynner med bisettelsen av den beste vennen, og det avstedkommer en del ting omkring hovedpersonen som heter Isengaard, sa Paus i et intervju med Dagbladet da boka kom ut.

I tida etter dødsfallet går Isengaard, ved hjelp av familien, gjennom sitt eget liv. I denne historien er et dukketeater sentralt.

- Alle trenger et dukketeater på et tidspunkt. Når du kommer dit at du føler at ditt eget liv er regissert, kan det hjelpe å gå ut av seg selv og bli en tilskuer, sier Paus til Dagbladet.

Han er mest kjent som musiker, og de siste årene mest kjent for prosjektet «To rustne herrer», sammen med Jonas Fjeld.

PLATE OG BOK: Ole Paus har spilt inn ny juleplate, «Jul i Skippergata», på Kirkens Bymisjons kafé Møtestedet i Skippergata. Foto: ALEKSANDER NORDAHL
PLATE OG BOK: Ole Paus har spilt inn ny juleplate, «Jul i Skippergata», på Kirkens Bymisjons kafé Møtestedet i Skippergata. Foto: ALEKSANDER NORDAHL Vis mer
PÅ MØTESTEDET: Mange av gjestene på Møtestedet er med på Paus\' juleplate. Her skriver Paus autograf til «Isabel».