Ole Paus

14 kyss fra Ole P. til norsk sangtradisjon

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Jeg kan ikke komme på noen andre norske sangere enn Ole Paus som kan synge alt fra «De nære ting» til «Splitter pine» med den samme joviale innlevelsen.

Med sine salmeplater har Paus vist en egen evne til å trenge inn til kjernen av kjente sanger og deretter vri dem ut igjen som om han hadde skrevet dem selv. I denne prosessen får de en slags patina av rust og slitasje som tilhører Ole Paus og ham alene.

Andres budskap

På denne plata har Paus valgt ut 14 sanger fra det han kaller «den store norske sangboka»; et strålende utvalg han selv kommenterer på coveret med ærbødighet, begeistring og respekt. Vi møter en Ole Paus som lydhør mottaker av andres budskap, når han skriver varmt om alle fra Stein Over Berg til Joachim Nielsen, fra Alf Cranner til Lars Lillo-Stenberg, fra Gerd & Otto til DumDum Boys.

Paus røper seg som en vidtfavnende lytter. Men han er også en sanger som fra dypet av sin egen mangslungne livserfaring tolker livets smerte og glede, tragedie og lyst, gjennom populærtekster som først får sitt liv og sin visdom når de blir framført av en sanger som klarer å gi dem denne dimensjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer