Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ole Reinlund

Visejazz med tekstlige svakheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: Ole Reinlund (sang, piano, gitar) har kledd et knippe egne viser i jazzy drakt ved hjelp av Urban Connection-musikerne Steinar Raknes (kontrabass) og Håkon Mjåset Johansen (trommer), pluss bidrag fra samme bands Frode Nymo (altsaks), Farmers Markets Stian Carstensen og noen til.

Dessverre har Reinlund også påtatt seg rollen som produsent, med en mangel på kritisk avstand som særlig rammer tekstdelen. Dels er tekstene lovlig private, dels er de banale og dels blir de ubekvemt framført i en slags intim visesangerstil.

Melodisk kommer Reinlund bedre fra prosjektet, og det er da også instrumentaldelen som bærer denne plata, ivaretatt som den er av toppmusikere. Og det skal sies at her også finnes noen tekstlinjer som antyder at Reinlund, hjulpet av en kritisk og hardtlukende djevel av en produsent, meget vel kan komme sterkt tilbake i neste runde.