Ole Robert Sunde er på sitt beste når han glemmer nykkene

Sunde uten ende.

STORE FORBILDER: Ole Robert Sunde viser i sin siste essaysamling at han som leser har godt gehør for andre forfatteres stilleie. 
FOTO: LARS EIVIND BONES
STORE FORBILDER: Ole Robert Sunde viser i sin siste essaysamling at han som leser har godt gehør for andre forfatteres stilleie. FOTO: LARS EIVIND BONES Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Sola står høyt, papiret er hvitt og setningene er fortsatt like lange, og snirklete, som løftet ut av et ormebol. Det er klart det er lett å la seg blende. Av syntaksen, av ambisjonsnivået, av forbildene — Proust, Joyce og Faulker, «mine husguder», slik Sunde selv betegner dem.

Med bokas tittel, «Verden uten ende» — som er et sitatet fra Joyces «Ulysses», og et refreng gjennom hele essaysamlingen — synes Sunde å framholde forbildenes allmektighet.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer