Du leser nå Dagbladet Pluss

Ole Robert Sunde zoomer inn på detaljer vi ellers ville oversett

Har du sett kuas to kleshengere?

FJERDE I SERIE: Ole Robert Sunde er ute med ny essaysamling, den fjerde i en egen skriftserie.
<div><span style="background-color: initial;">Foto: NTB SCANPIX &nbsp;/ Aftenposten / Carl Martin Nordby</span></div>
FJERDE I SERIE: Ole Robert Sunde er ute med ny essaysamling, den fjerde i en egen skriftserie.
Foto: NTB SCANPIX  / Aftenposten / Carl Martin Nordby
Vis mer

Med fjerde, frittstående bok i en skriftserie av prosastykker som ble innledet med «All verdens småting» (1996), ser vi omfanget av Ole Robert Sundes encyklopedi. Her er det riktignok ikke det målbare som vektlegges, men de kvalitative og sansbare opplevelsene ved tingene, plantene og dyrene Sunde ser nærmere på.

For hva er ikke en jordskokk om ikke en slags Venus fra Willendorf-figur, med sine runde former? Eller en ansats for å fortelle om en fysikklærer som spiste maur og likte å tenne opp ild uten fyrstikker.

I det hele tatt er prosastykkene fulle av assosiasjoner, setningleddene snor seg som plantestengler under jorden, og som jeg har innvendt mot Sundes syntaks også tidligere, er det noe smått irriterende, ikke bare over fraværet av punktum, men snarere over overforbruket av semikolon; for ikke å snakke om alle setningsleddene, så mange i antallet at det meningsbærende innholdet i setningen gjerne har det med å komme i bakgrunnen for den tidvis manierte skrivestilen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.