Ole Skuta og alle de andre

Ole Ivars feirer 18 år i danseband med å gi ut 40 av sine beste låter.

Både Ole og Ivars er 38 år gamle. Nå gir bandet dansegass med de 40 beste fra orkesterets historie.

Siden starten har Ole Ivars spilt inn omkring 400 sanger på plate. Valget av de førti beste var derfor ingen enkel oppgave, men ikke verre enn at dette har blitt en super samling for de med saksofonrød jakke og størrelse 43 i dansefot.

For riktig å vise oss at Ole Ivars er norgesmestere innenfor norsktoppfaget, gir de også ut en sangbok med tekster, gitar- og keyboardakkorder.

- Svært mange har i årevis spurt oss om noter og tekster til sangene våre. Noen av dere vil selvsagt lete etter sanger som vi dessverre ikke fikk med denne gangen, men slik måtte det bare bli. Den eldste er fra 1984, den nyeste fra 2001, heter det fra informert Ivars hold.

Min favoritt fra sangbok er visa om «Ole Skuta» , fordi han forsøkte å ha tak over hodet cirka 300 meter unna der jeg vokste opp. I 2. etasje på en kolonialforretning i kommunen Eidsvoll.

Mamma og pappa sto i butikken, Toya sto i hundegården. Gamle Skuta var fast kunde med den grå ryggsekken. Han handlet på bok, som han gjorde opp når han hadde penger. Sekken likte han å fylle opp med lange pils, tobakk og salte flesk.

Han var en hjemvendt sjømann som gikk i slagstøvler, hjulbeint som en cowboy fra kinofilm. Han var det første som uttalte navnet mitt med sjømannsslang, «Tææm». Noen ganger satt han bak fryseriet og fortalte historier. Blant annet at han hadde huggorm boende under det morkne gulvet.

Låtskriver i Ole Ivars, William Kristoffersen, husker den gamle lutryggen Skuta fra oppveksten.

William tråkket sin barneskole i samme nærområde, rett nedenfor der «Silla» hadde fotballbane. Williams låt «Ole Skuta» er da også en av de mest etterspurte, men William kunne glatt ha en sang om «Piril» med mopeden. Eller kanskje en danseblues om «Ladderudgutta». Brødrene som samlet på hybelkaniner.

Disse visene får vi nok vente på, men hvor er «Regnets rytmer» og «Line» ? I neste bok kanskje. Mens vi venter på dem, kan alle som kjøper dresser på samme sted som Ole Ivars, glede dere over «Kongen av campingplassen» , «Fem gule enker» , «Nei, så tjukk du har blitt» og ikke minst «Rimehans» . Han sykla også rund i nærmiljøet og ga oss et rim for natta.

OBS: Willy B har aldri spilt rytmegitar i Ole Ivars, men han har påtatt seg den viktige oppgaven det er å lage et stamtre.

Fra starten som The Tainix i 1964 til Ole Ivars med tversover i 2002.