Ole Torp får nytt program på NRK

«Aktuelt» blir erstattet av nytt program.

- GLAD SOM EN LERKE: Da nedleggelsen av «Aktuelt» var et faktum i vår ønsket programleder Ole Torp sjefene sine lykke til. I 2016 inntar han programlederstolen i et nytt og foreløpig navneløst intervjuprogram. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
- GLAD SOM EN LERKE: Da nedleggelsen av «Aktuelt» var et faktum i vår ønsket programleder Ole Torp sjefene sine lykke til. I 2016 inntar han programlederstolen i et nytt og foreløpig navneløst intervjuprogram. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

(Dagbladet): I mars ble det kjent at NRK-programmet «Aktuelt» tas av lufta, etter flere uker med spekulasjoner.

Flere av Norges mest kjente journalister slo ring rundt programmet, selv før nedleggelsen var et faktum.

Mandag kveld melder rikskringkasteren at «Aktuelt» på nyåret vil bli erstattet av et nytt program, fortsatt med Ole Torp i programlederstolen.

- Ikke klippekort til politikere NRK omtaler den foreløpig navneløse «program-babyen» som «et grundig og seriøst intervjuprogram med én gjest i stolen hver uke».

- Gjesten kan være en forfatter, en kunstner, en politiker eller bare noen som har opplevd noe sterkt. Det vil ikke bli gitt noe klippekort til politikere eller partiledere, de skal like gjerne ha sine arenaer andre steder, sier Torp til NRK om nysatsningen.

- Jeg er glad som en lerke. Det blir veldig spennende. Jeg har lenge drømt om å lage et slikt program.

- Under ett I tråd med NRKs tidligere uttalte ønske om å nå en yngre målgruppe enn «Aktuelt», skal det nye intervjuprogrammet nå «moderne, unge voksne».

NRKs magasin- og debattredaktør Kyrre Nakkim sier til NRK at nedleggelsen av «Aktuelt» er en del av en stor helhetlig plan for rikskringkasteren, der de ser alle sjangre og kanaler under ett.

- Derfor kommer det flere nye tilbud på digitale plattformer, disse programmene skal være både samfunnsengasjerende og ha kraft og tyngde, sier Nakkim.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram