Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ole Torp om sitt nye tv-program: - Det skal i hvert fall ikke hete «Ole på onsdag»

Etter det NRK-profilen omtaler som «lang tids sykeleie» har han bare 20 «Aktuelt»-sendinger igjen å lede.

FORTSETTER I TV-RUTA: I skrivende stund bærer Ole Torp tittelen som «Aktuelt»-programleder i 20 sendinger til. Over nyttår skal han lede et nytt tv-program på NRK. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FORTSETTER I TV-RUTA: I skrivende stund bærer Ole Torp tittelen som «Aktuelt»-programleder i 20 sendinger til. Over nyttår skal han lede et nytt tv-program på NRK. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi har ikke lagt skjul på at vi har vært lei oss for det, sier programleder Ole Torp om beskjeden som kom fra NRK-ledelsen i mars:

«Aktuelt» blir tatt av lufta fra nyttår.

- Det har vært lenge å holde på med vissheten om at det skulle slutte. Jeg er ikke sikker på om det er bra eller dårlig.

«Pokker heller» Bergenseren forteller at «Aktuelt»-redaksjonen med én gang bestemte seg for at de ikke skulle la nedleggelsen gå ut over innsatsviljen.

- Det har vært et langt sykeleie. Men vi har tenkt: «Pokker heller, vi skal lage det her programmet til siste nikk!» Vi har i hvert fall ikke med vilje forringet kvaliteten på det.

- Fryktet du for framtiden som programleder i NRK?

- Ja, det gjør man vel bestandig, sier Torp, og legger til:

- Det er jo helt sikkert mange andre jobber jeg kunne gjort i NRK. Det har ikke vært noen katastrofestemning. Selv om jeg er programleder er jeg først og fremst journalist. Jeg mener jo at journalistikk er det viktigste jeg kan drive med, enten i studio eller ute i felten.

Businessfolk og kunstnere Parallelt med planlegging og gjennomføring av «Aktuelt»-sendinger har et nytt konsept blitt klekket ut inne i Torps hode og Marienlysts vegger.

- Jeg har foreløpig ikke så veldig mye å fortelle, sier 63-åringen hemmelighetsfullt før han letter litt på sløret:

- Det skal være et samtaleprogram. Tanken er at vi skal intervjue mennesker i nyhetsbildet, men som ikke nødvendigvis er akkurat dagsaktuelle. Det kan være mer i samtiden, på ukebasis.

I KJENT STIL: Ole Torp før «Aktuelt»-sending på NRK Marienlyst. Her med innspillingsleder Fredrik Thue. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
I KJENT STIL: Ole Torp før «Aktuelt»-sending på NRK Marienlyst. Her med innspillingsleder Fredrik Thue. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Blant gjestene sier Torp at man vil få se alt fra premissleverandører, businessfolk og trendsettere til økonomer, kunstnere, forfattere og oppfinnere.

- Gjestene vil være i et mye større landskap enn bare politikere. Vi vil ha folk som er ledende på sine områder.

Når det gjelder en eventuell drømmegjest blir programlederen ordknapp.

- Oooh. Det vet jeg ikke, sier Torp.

- Det er ikke sikkert det er et opplagt navn. Det kan godt være det er en person vi ikke vet om engang, som bare har en fantastisk historie å fortelle, eller et standpunkt du har lyst til å bore i. Det må ikke være en eller annen fantastisk kjendis - men det kan også være det, sier han diplomatisk.

- Ikke «Ole på onsdag» Verken sendedag eller navn på det nye programmet er bestemt. Men hva navnet ikke blir er Torp tydelig på:

- Programmet skal i hvert fall ikke hete «Ole på onsdag», sier han og ler.

NRK-profilen forteller at det var han selv som solgte inn rammene til det nye programmet, som fortsatt er under utvikling.

- Ledelsen har jobbet på sin side med å utvikle noe, og jeg har foreslått dette programmet. Jeg sa at NRK trenger et moderne intervjuprogram som ikke er et talkshow, men som er på hugget - sprunget ut av nyhetsbildet.

Gjestene som kommer til å sitte i stolen overfor Torp bør verken forvente seg koseprat eller verbale ørefiker, skal vi tro programlederen.

- Hvor hard kommer du til å være mot dine gjester?

- Det kommer veldig an på. Jeg forsøker å få folk til å si sannheten, forsvare sine standpunkter og utfordre dem på ting de gjør eller mener. Det er klart, man tar med seg sin personlighet inn i et slikt program. Det vil det sikkert bære preg av - jeg er ikke en spesielt hard mann, sier Torp.

- Programmet skal være hyggelig og fornuftig. Men ikke koseprat. Det må finnes noe midt imellom. Og aldri under beltestedet, legger han til.

- Hvor gammel er Mick Jagger? Da NRK besluttet å legge ned «Aktuelt» uttalte de at de ønsket å sikte seg inn mot en merkbart yngre målgruppe. Med det nye programmet håper Torp å tilfredsstille både unge og voksne tv-seere.

- Jeg tror at de strikte grensene for hva som er ung og hva som er gammel ikke gjelder så mye lenger. Hvor gammel er Mick Jagger? 73? spør programlederen.

Han mener at man må passe seg for å ikke undervurdere unge voksne som er interesserte i samfunnet rundt seg.

- Jeg opplever at også unge mennesker i 20-årsalderen er interesserte i skikkelig samfunnsdebatt og skikkelige intervjuprogrammer. Det skal ikke bare være «tull og tøys for ungdommen». Det er farlig å undervurdere unge voksne som er interesserte i samfunnet rundt seg, sier Torp.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!