Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Olga Konkova & Per Mathisen

Sterk CD fra flink familie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter to trioplater - «Going With The Flow» med Carl Morten Iversen/Audun Kleive og «Her Point of View» med Per Mathisen/Adam Nussbaum - er det kvartettspill for ekteparet Konkova/Mathisen denne gang. Halve utvidelsen er rekruttert innen familien, idet New York-bosatte storebror/svoger Ole Mathisen spiller sopran- og tenorsaksofon, mens den sveitsiske trommeslageren Jojo Mayer (John Zorn, Screaming Headless Torsos) føyer klanglig bredde og puls til de ni originalkomposisjonene, fire signert Konkova, fem Per Mathisen.

Pianist Konkovas rolle blir naturlig nok noe mindre framtredende i en kvartett, der Ole Mathisens drivende saksofonspill, ofte med klart ekko av 70-talls Garbarek, springer først i øret. Like fullt er hun sterkt til stede, oppfinnsom i rollen som akkompagnatør og eksploderende i frydefulle soli. Per Mathisen er også ganske eruptiv i el-basspillet, særlig i de mest fusion-funderte låtene, mens han viser seg mer lyrisk syngende når materialet kaller på varme i bånn. En helstøpt CD, som allerede og med god grunn er blitt godt mottatt i England.