Ølhund på champagnefest

I natt festet verdensidolet Kurt Nilsen med sine venner i bandet Fenrik Lane. Det ble et heidundrande champagneparty. Men Kurt ville helst ha øl.

BERGEN (Dagbladet):

- Dette er ikke akkurat Hansa, da, sier Kurt. Champagne er tydeligvis ikke rørleggerens favorittdrikk. Men da Dagbladets utsendte sender over en kald pils, roper Kurt og bandet et samstemt JA.

Kurt, som ikke går av veien for en kald øl i godt lag, sviktet ikke sine gamle bandkompiser. I går kveld og i natt, etter at Kurt var blitt bejublet av bergensere og intervjuet av norsk og internasjonal presse, møttes de i baren på hotell Admiral.

Selv om det er blitt lite spilling på Fenrik Lane i året som gikk, har ikke vennegjengen glemt hverandre.

- Jeg skal aldri gi opp Fenrik Lane. Denne gjengen vil jeg alltid spille med. Uten dem hadde det ikke blitt noen Idol-seier, sier Kurt.

Knut Glesnes, Christer Unneland og John Erik Soltvedt kvitterte med å overrekke en hjemmelaget medalje til Kurten påskrevet ordene: Fenrik Kurt Verdensidol.

Ingen sjalusi

De tre Idol-enkene er langt ifra sjalu på Kurt.

- Det blir jo ikke så mange konserter lenger, men det får vi leve med. Fenrik Lane har, takket være Kurt og Idol solgt over 17000 eksemplarer av ep-en «Come Down Here».

Kurt har ikke hørt noe fra U2, selv om han har gitt deres hit «Beautiful Day» en oppsving.

- Nei, hadde Bono ringt, ville jeg besvimt, sier Kurt om sitt største idol.

Framtidsplaner

Når festrusen legger seg, skal Kurt, manageren Jan Fredrik Karlsen og plateselskapet diskutere framstøtet mot resten av verden.

- Det skal ikke stå på meg. Jeg tar den sjansen jeg får, og er klar til å satse - men det skal ikke gå utover familien. Er utrolig glad i kjæresten min og barna mine, sier Kurt Nilsen.

NATT MED GJENGEN: Endelig kunne Kurt Nilsen feste sammen med sine bandkamerater i Fenrik Lane: Knut Glesnes, Christer Unneland og John Erik Soltvedt. - Jeg vil heller ha øl enn champagne, jodlet Kurt.