NYTT FILMPROSJEKT: Regissør Oliver Stone (til venstre) er kjent for kontroversielle filmer om historier fra virkeligheten. Nå gyver mannen bak «Platoon» og «JFK» løs på historien om Edward Snowden (til høyre). Foto: Scanpix
NYTT FILMPROSJEKT: Regissør Oliver Stone (til venstre) er kjent for kontroversielle filmer om historier fra virkeligheten. Nå gyver mannen bak «Platoon» og «JFK» løs på historien om Edward Snowden (til høyre). Foto: ScanpixVis mer

Oliver Stone lager film om Edward Snowden

- Dette er en av de største historiene i vår tid, sier filmskaperen.

(Dagbladet): Oliver Stone - filmskaperen bak «Platoon», «JFK», «The Doors», «Wall Street» og «Natural Born Killers», for å nevne noen - skal lage film om Edward Snowden, skriver The Guardian.

Stone har ervervet rettigheten til å filmatisere Guardian-journalisten Luke Hardings bok «The Snowden Files».

Boka forteller historien om den amerikanske varsleren fra synspunktet til avisa som var blant de første som fikk tilgang til de mange tusen dokumentene Snowden lakk fra det amerikanske National Security Agency (NSA).

Harding selv, som da han skrev boka opplevde at noen tok kontroll over datamaskinen hans via nettet og slettet avsnitt i manuset foran øynene hans, bidrar også til filmen som konsulent.

- Dette er en av de største historiene i vår tid. En real utfordring. Jeg er glad for at The Guardian samarbeider med oss, sier Oliver Stone, som selv skal skrive manus og regner med å komme igang med opptak i løpet av året.

Hans film blir det andre, store filmprosjektet om Snowden etter at Sony tidligere i år kjøpte rettighetene til journalisten Glenn Greenwalds bok «No Place To Hide», gitt ut på norsk med tittelen «Ingen utvei».

Snowden sitter i dag i midlertidig asyl i Russland, og har søkt om nytt asyl i Brasil. Reiser han hjem til USA, vil han bli arrestert og siktet blant annet for brudd på spionloven.