Oliver Stone vil riste av seg søksmål

Oliver Stone og Warner Bros. ønsker å avslutte søksmålet mot «Natural Born Killers» (1994), hvor to mindreårige skal ha begått en kriminelle handling etter å ha sett den kontroversielle filmen.

«Natural Born Killers» reiste debatt i 1994 på grunn av sitt kontroversielle innhold. Det

postmoderne marerittet av en film, en kunstnerisk reise inn i mørket, ble for sterk kost for mange. Woody Harrelsons og Juliette Lewis' voldsturne rundt om i USA førte til at den moralske panikken slo ut igjen i full blomst. Ryktene om at sarte sjeler som så filmen gikk ut og kopierte handlingene etterpå, gikk som ild i tørt gress.

Nå ønsker Oliver Stone og Warner Bros. å avslutte søksmålet mot den kontroversielle filmen. Variety skriver at de har sendt inn en erklæring til domstolen i Louisiana, hvor de hevder at saksøkerne ikke har greid å finne nok bevis på at det finnes en klar sammenheng mellom filmen og handlingen som ble begått av de to tenåringene.

Søksmålet havnet opprinnelig i retten som en vanlig drapssak, men ble senere utvidet til å nevne Oliver Stone og hans film. Familien til Patsy Byers, kassadamen som ble skutt, hevder at Sarah Edmondson og Benjamin Darras var inspirert av filmen da de drepte Byers.

Edmondson, som var den som avfyrte det dødelige skuddet, og hennes kjæreste, er dømt til 35 års fengsel for ugjerningen. Søksmålet mor Stone og Warner Bros. ble først avvist av forhørsretten i Louisiana, men

saken ble anket. Nå har altså Stone og Warner Bros. sett seg lei på søksmålet og vil ha det ut av verden.

Oliver Stone har hele tiden hevdet at filmen er en satire. Warner Bros. sier videre at filmer beskyttes under grunnlovens paragraf 1 - retten til fri tale. Filmens motiv var ikke å oppfordre til drap, og filmen kan derfor ikke trekkes for retten, hevder Warner Bros.

Warner Bros. peker også på at Edmondson og Darras ikke utførte ugjerningen før tre dager etter at de hadde sett filmen.

Saken skal opp for retten 12 mars.

Woody Harrelsons og Juliette Lewis' voldsturne rundt om i USA ble for sterk kost for mange.