Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Oljeglatt Bond

Nå kan vi føye enda et navn til listen over statsledere, oljesjefer og andre notabiliteter som lobber som besatt for å få lagt en rørledning fra det oljerike Kaspihavet over tyrkisk jord: Bond. James Bond.

Den internasjonale levemann og martinidrikker har hoppet uti det kaspiske oljespillet med begge bein, og reiser i april til den aserbajdsjanske hovedstaden Baku for å sette sitt sedvanlige personlige preg på spørsmålet om den omstridte rørledningen.

I filmen «The World Is Not Enough» kjemper Pierce Brosnan mot en internasjonal liga av infame slemminger som vil sette sine klør i all produksjon og transport av verdens oljeressurser. Det kan de selvsagt ikke få lov til.

Vakre kvinner

I tillegg til sine besøk ved det gigantiske aserbajdsjanske oljeanlegget fra sovjettiden avlegger Bond visitter i de franske alper, i spansk Baskerland og ved Bosporus i Tyrkia.

Ingen Bond uten en vakker kvinne eller to ved hans side. For anledningen er de utvalgte den franske skuespillerinnen Sophie Marceau og britiske Denise Richards. Marceau spiller Elektra King, datteren til en oljekakse som blir tatt av dage av de internasjonale slemmingene.

Kjemper for rør

Produsentene vil ikke fortelle alt som skjer i filmen, men det avsløres i all fall at agenten fra Hennes Majestets hemmelige tjenester kommer til å kaste seg inn i kampen for rørledning over tyrkisk jord.

- James Bond støtter tanken om å bygge en rørledning gjennom Tyrkia, bekrefter Ali Hoomani, en amerikansk-iransk forretningsmann som har det organisatoriske ansvaret for den aserbajdsjanske delen av filmen.

Hoomani er imidlertid rask til å legge til at filmen ikke tar stilling i det betente spørsmålet om hvilken rute rørledningen skal ta - til havnebyen Ceyhan ved Middelhavet eller Supsa ved Svartehavet.

- Filmen nevner ingen navn. Den er ikke så politisk, sier Hoomani.

Men produsentene innrømmer at denne James Bond kanskje behandler mer høyaktuelle temaer enn hva som har vært tilfelle i de 18 tidligere produksjonene.

(NTB-AFP)

KLAR TIL KAMP: James Bond alias Pierce Brosnan er klar til nye kamper i den britiske dronningens tjeneste.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media