Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

DEBATT

Oljenæringen:

Oljeoptimisme for en grønnere og bedre verden

Oljå har mange år igjen før kranene er tomme. Vi trenger flere klimavennlige næringsben å stå på, men må også gjøre oljenæringen grønnere og bedre.

VEKSTMOTOR: Oljeindustrien er tross alt, og vil fortsatt være en utrolig viktig vekstmotor i norsk økonomi, skriver artikkelforfatteren. Foto: NTB scanpix
VEKSTMOTOR: Oljeindustrien er tross alt, og vil fortsatt være en utrolig viktig vekstmotor i norsk økonomi, skriver artikkelforfatteren. Foto: NTB scanpix Vis mer
Meninger

EKSTERNT BIDRAG: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oljeprisene har falt, og tusenvis har mistet jobbene sine. Vi har vært i en krevende tid og vi har sett at mange ikke lenger står opp for oljå. Oljå har likevel mange år igjen før kranene er tomme. Oljeindustrien er tross alt, og vil fortsatt være, en utrolig viktig vekstmotor i norsk økonomi.

Vi i Rogaland Unge Høyre tror at man må tenke på hvordan man best mulig kan redusere norske klimautslipp. Et tiltak som kan gjøres der er at det for eksempel jobbes for at flere norske olje- og gassfelt skal elektrifiseres frem mot 2025. Hvis man stiller strengere betingelser til både raffineriene og terminalene så kan de bidra til å redusere klimagassutslippene enda mer enn de allerede gjør.

Man må satse mer på for eksempel vindkraft, men hvorfor ikke gjennomføre større tester med havvind som elektrisitetsprodusent for offshoreplattformene?

Norge trenger gjerne flere klimavennlige næringsben å stå på, men man bør samtidig se på hvordan man kan styrke, bevare og samtidig gjøre oljenæringen grønnere og bedre.

Unge Høyre kom med en innstilling foran årets landsmøte hvor de snur i saken om Lofoten, Vesterålen og Senja og ønsker fullt vern. Man må lytte til de delene av landet som har hanskene på, som har industrien utenfor stuedøren og som skaper de verdiene som alle liker å bruke. Derfor må denne innstillingen stemmes kraftig ned.

En ting er iallfall sikkert og det er at vi skal fortsette å si ja til å skape tusenvis av potensielle arbeidsplasser både i Rogaland og resten av landet. Vi skal ikke bremse næringsutviklingen i regionene og vi skal ikke takke nei til 300 milliarder mer til velferd.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!