Ølkasting ødela ikke Morrissey

Det skal mer til enn et ølglass for å ødelegge en Morrisseykonsert.

SMITHS I KOFFERTEN: Morrissey dro med gamle slagere og nye, forglemmelige låter. Foto: Henning Lillegård
SMITHS I KOFFERTEN: Morrissey dro med gamle slagere og nye, forglemmelige låter. Foto: Henning Lillegård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Et halvt minutt etter det mest tragiske øyeblikket i gårsdagens konsert snakket Steven Patrick Morrissey til publikum i Sentrum Scene i Oslo som om de var barnehagebarn. «Skal vi slutte å komme til Oslo, er det sånn?» spurte han, demonstrativt indignert.«Det der var ikke særlig snilt».

Så gikk han av scenen i et minutt eller to, kanskje for å ta seg sammen etter sjokket, eller kanskje for å lære publikum ei lekse. Øyeblikket som utløste dette lille raserianfallet var ikke det mest tragiske, fordi kasting av fulle ølglass på poplegender er barnslig og dumt, selv om det er det. Ei heller fordi poplegenden blei så forfjamset forbanna at det senket seg en litt kjip stemning over det som til da hadde vært en nydelig konsert. Nei, det som virkelig gjorde et glass flygende øl og en sur, britisk femtiåring til en hjerteskjærende tragedie, var at låta som ble avbrutt var «Girlfriend in a Coma».

Aldri sunget bedreNår du drar på turné med katalogen til The Smiths i kofferten, har disse en tendens til å overdøve alt annet du måtte gjøre. Morrisseys løsning på dette problemet var interessant, om ikke helt vellykket. I stedet for å starte med noen solohits og nytt materiale for å så la det blø over i Smiths-klassikere utover, gjorde han det motsatte. Og spilte frekt nok «This Charming Man» som første låt, og «How Soon is Now?» som fjerde, til et forståelig nok ekstatisk publikum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer